Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyetemre milyen laptopot...

Egyetemre milyen laptopot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Ha minden igaz, akkor most ősszel megyek egyetemre, azon belül BME - GTK műszaki menedzser. Maximum 200 ezer Ft ot szánok rá, fontos, hogy ne kelljen 3 év után másikat veni, mert elromlik, vagy tönkremegy a váza (itthon ASUS X554L van, elromlott a nyitója, nem birom lecsukni+ a kerete is szépen elválik a képernyőnél)

Nagyon örülnék, ha sokan segítenétek, főleg mivel lány vagyok, nem nagyon értek ezekhez.

Köszönöm a válaszokat!

18/L

2018. jún. 24. 17:42
 1/9 anonim ***** válasza:
51%

Egy használt üzleti laptop jó volna erre a célra, a memóriát bővíteni kell 8 GB ra és kelleni fog egy ssd is.

Ilyen pl a Hp Elitebook 8470p

2018. jún. 24. 20:43
 2/9 xKakashix ***** válasza:
43%

mivel van rá 200k-d ezért nem vacakolnék a használtakkal

2-t tudok ajánlani:

[link]

[link]

mind2 win10-es, 8gb rammal, 256GB SSD-el

a legnagyobb különbség a 2 között, hogy a Lenovoban új 8. generációs i5 van (4mag/8szál) tehát processzorban erősebb, de mind2nek több mint elégnek kell lennie a számodra (egyébként Lenovonál ne tévesszen meg az árukeresős kép, először én is bekajáltam, mondom milyen jól néz ki :D) de ettől függetlenül nem csúnya

2018. jún. 25. 09:06
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm! nézegettem Lenovókat, főleg a YOGA-kat, aztán rájöttem, hogy minek olyan, meg fölösleges az h érintős plusz az, hogy annyira hajlik...
2018. jún. 25. 11:11
 4/9 xKakashix ***** válasza:
igen én is gondolkodtam abban, de nem hiszem, hogy sok hasznát vennéd az érintőkijelzőnek meg hogy hajlik
2018. jún. 25. 12:52
 5/9 A kérdező kommentje:
Igazándiból az érintős képernyő akkor lenne jó, hapl azo tudnék írni, mintha füzet lenne... csak ugye ahoz kell toll, ami ahogy nézegettem 15 ezer ft körül van
2018. júl. 4. 12:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Ezeket nézd meg, használt, külföldről behozott üzleti notebookok, laptopok, olcsón, kiváló minőségben.

[link]

2018. júl. 4. 14:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Az X széria az üzleti, ezek új ára több százezer ft lenne.
2018. júl. 4. 14:05
 8/9 anonim ***** válasza:
Egy a lényeg, hogy IPS kijelzős legyen, lehetőleg csak integrált GPU-val és 2x4gb rammal, 15W TDP keretes procival. (így nem fog melegedni, IPS kijelzőt pedig csak normálisabb készülékekbe tesznek, így talán tartós is lesz) HDD-t cserélném legalább 500gb SSD-re, az már elég filmekre is.
2018. júl. 4. 22:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Attól, hogy van rá 200K-d, az nem jelenti azt, hogy azt el is kell költened egy laptopra.

Az első válaszolónak van igaza. A céljaidnak egy használt üzleti kategóriás laptop (Dell latitude, HP probook vagy Elitebook, Acer Travelmate) felelne meg a legjobban. Ezeket eleve tartósra készítik alumínium, vagy magnézium vázzal. Kis túlzással elpusztíthatatlanok. Egy 2-3 éves darabot bőven 100 ezer alatt megkapsz és garantáltan tovább fognak tartani, mint egy konzumer gép, amilyen a mostani Asus.

Még az esetleges memória és SSD upgrade-del is megspórolod a pénzed felét.

Egy egyetemista 100 rugóval nagyon sok mindent tud kezdeni.

2018. júl. 5. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!