Miért ébred fel magától a gépem (win10)?
A következő a probléma: Ha alvó üzemmódba küldöm a gépet, az magától egy idő után felkel. Ilyenkor két dolog történik.
1.: Felébred, amit nem kísér képernyő aktiválódás, végig sötét marad, majd egy fél perc múlva hibernálja magát és nincs gond, amíg meg nem nyomom a PowerOn-t addig hibernálva is marad.
2.: Felébred, képernyő szintúgy, és amíg az aksi bírja ki se kapcsol(ha tápon van a laptop akkor pedig valószínűleg az idők végezetéig menne)
Ami a második esetben furcsa, hogy beállítottam, hogy ha tápról üzemel a gép, fél óra után aludjon el magától, viszont ebben az esetben ez nem történik meg.
Most elkaptam az eseménynaplóba, hogy a hajnali felébredésre mit ír:
A rendszer kis energiafogyasztású állapotból tért vissza.
Alvási idő: 2018-06-23T20:04:29.536116400Z
Felébresztés időpontja: 2018-06-23T23:03:35.689562500Z
Felébresztés forrása: Főkapcsoló
És mindez volt naplózva 2018. 06. 24. 1:03:37-kor amikor a gép valóban felébredt.
Kikapcsoltam, hogy magic packettel fellehessen ébreszteni a gépet, és úgyszintén, hogy az egér(touchpad) feltudja ébreszteni, a hálózati kártyánál(LAN, és WIFI-nél külön kilehetett) szintén kikapcsoltam.
Ha valaki szintén zenész, de talált rá megoldást, szívesen meghallgatom.
Szép napot! :)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!