Ryzen-re vagy I5 8400-ra építenétek gépet?
Játékra vagy munkára?
Ha játékra akkor nagyobb gépigényű játékokkal szeretnél játszani?
Mennyi a keret rá?
AMD
Belefáradtam, hogy az Intel processzor helyett ementáli sajtot adott el nekem (biztonsági rések), hogy nekem kell pengével vagdosnom a méregdrága processzort, mert a gyártó sajnált 50 centtel többet költeni a kupak alatti pasztára, és hogy felső kategóriás lap nélkül se tuning, se számomra fontos beállítások. Inkább bevállalom, hogy legyen kicsit gyengébb játékokban, és inkább nézek utána jobban, hogy miket veszek, ha utána hozzá sem kell nyúlnom a géphez, leszámítva persze a takarítást.
Ryzen.
Időtállóbb, jobb minőségű (nem kell delid) és játékokon kívül sokkal erősebb, mint az Intel modelljei.
Ja és mielőtt megkapnám, most Intelt használok (i7 7700).
intel, padlőfűtésünk van, nem kell amd fűtés is :D
én megbízhatóbbnak tartom az intelt
és a biztonsági rések az amd processzorban ugyanúgy megtalálhatóak, ez nem csak intel gond volt, hanem amd-ben is voltak gondok
nem véletlen minden komolyabb szerver inteles
A #4 válaszoló egy madár, az egész blődség amit írt.
Az i5 8400-al szemben az 1600(x), de inkább a 2600 van, nem amiket te írtál. Én is inkább 2600-ra építenék gépet.
A jelenlegi AMD-k kevesebb hőt termelnek, mint az agyon promózott i5 8400 és társai, bár nyilván itt az is közrejátszik, hogy 10-20 forinton spórol az intel a kupak alatti normális delidnél.
https://www.youtube.com/watch?v=ZI8UxxFiIcQ
CPU-nál második adat, lehet nézegetni, hol van amd fűtés.
Az i5 8400 jelenleg 52-54e körül van, ennyiért már majdnem ryzen 2600-at kapsz, ami hosszú távra szerintem jobb választás (56-58e körül már lehet venni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!