Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen rendszert ajánlotok...

Milyen rendszert ajánlotok erre a gépre?

Figyelt kérdés

Nem mai darab, de azért még jó gép (kb 5 éves).

CPU típusa: QuadCore Intel Core i5-4460, 3200 MHz (32 x 100)

Alaplap neve: ASRock H81M-HDS (1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Videokártya: NVIDIA GeForce GTX 750 (2 GB)

Hangkártya: Realtek ALC662 @ Intel Lynx Point PCH - High Definition Audio Controller [C-2]

Lemezes meghajtó: Samsung SSD 860 EVO 250GB ATA Device (250 GB, SATA-III)

Plusz még 3TB WD Blue HDD

Memória: Kingston 9905403-143.A00G 8 GB DDR3-1600 DDR3 SDRAM

2018. jún. 18. 10:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha használtál már Win 10-et, akkor természetesen azt. Win 7 is szóba jöhet, de pár év és nem lesz támogatva, ugyan úgy fog járni, mint az XP.

Persze ott van alternatívaként a Linux is, de sokan nem állnak át a "körülményesebb használata" miatt.

2018. jún. 18. 10:37
 2/6 xKakashix ***** válasza:
én win7-et használok most a régebbi laposomon és imádom, semmi problémám nem volt vele, tesómék win10-et használnak és már nem egyszer volt vele probléma, ha játszol a gépen sokat akkor win10-et ajánlom, de átlag felhasználásra (böngészés, filmezés stb.) szerintem win7 a legjobb, win8-at mindenképp kerüld
2018. jún. 18. 10:46
 3/6 fersk ***** válasza:
Hangkártya driver 10-hez nem biztos, hogy (jó) lesz.
2018. jún. 18. 10:50
 4/6 anonim ***** válasza:

fersk: Win10-re is elérhető legfrissebb driver a chip gyártójától: [link]

az alaplap gyártójától egy kicsit régebbi:

[link]

de a Windows önmagától beszerzi a szükséges meghajtóprogramokat:

[link]

2018. jún. 18. 11:16
 5/6 A kérdező kommentje:

Használtam már Windows 10-et, sulis gépeken is az van.

Csak az infótanár mindig panaszkodik rá, hogy ha van valami nagy frissítés a legtöbb gép behal, újra kell telepíteni...

Windows 7-et sok éve használok a laptopomon, akkor lehet azt teszek erre a gépre is.

2018. jún. 22. 14:43
 6/6 xKakashix ***** válasza:
ugyanez volt tesómék laposával is, frissítés jött, feltelepítették és utána olyan szinten behalt a gép hogy fekete háttér volt, csak a lomtár volt kint az asztalon és csak a feladatkezelőből lehetett megnyitni bármit is... én nem vágom milyen frissítéseket adnak ki, hogy elcseszi a gépeket..
2018. jún. 22. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!