Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy 3D nyomtanál mit jelent...

Egy 3D nyomtanál mit jelent az hogy 60mm/s?

Figyelt kérdés

Szeretnék venni egy TEVO Tornado 3D nyomtatót, és az van irva hogy 60mm/s recommend a sebesség. Viszont ezt nem értem, hogy most akkor mondjuk egy 5x5x5 TÖMÖR kockát, mennyi idő alatt hozna létre, és ezt mégis hogyan kell kiszámolni.(ha kilehet)

A második kérdésem csak annyi lenne hogy ki az az elmebajos akinek eszébe jut ezen az eszközön tojást sütni...XD

https://www.youtube.com/watch?v=QtyeDSEl77I

#nyomtató #sebesség #3D nyomtató #3D Printer #Nyomtatási sebesság #Tojás sütés lol
2018. jún. 17. 22:49
 1/8 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Az első dolog amit jegyezz meg, hogy bármilyen műszaki körben milimétert használunk mértékegységnek.

Miért épp ezt szeretnéd venni? Utánaolvastál fórumokon, hogy számodra mi lenne a megfelelő szerkezet? Ajánlom a prohardveres topikot!

Én például egy Hephestos Prusa i3 tulajdonosa vagyok, a tapasztalataimból kiindulva nem vennék olyan gépet aminek egy menetes szár szolgáltatja a z tengelyét.

Elég furcsa konstrukciónak tűnik nekem, hogy a filamentet adagoló motor nem a fejben van. Nem túl kompakt megoldás.

Na de vissza a kérdésedhez, biztosan elég felelősnek érzed magad ahhoz, hogy elkölts 100 ezer forintot egy kicsit sem gondozásmentes eszközre, ha még a nyomtatásnál-t se tudod helyesen begépelni? És nem tudod kiszámolni, hogy 60mm/s sebességgel mennyi időbe kerül körbejárni egy 5cm(gondolom cm)*5cm*5cm-es kockát?

Szóval, van egy 50mm*50mm*50mm-es kockád.

A legalapabb felbontás amit használunk az 0,2mm rétegvastagság.

Tehát a kockát felbonthatod 50/0,2 db négyzetre. Ezt a négyzetet kell kitöltened mondjuk egy 0,4 mm átmérőjű fejjel, tehát egy 50x50-ös négyzetbe kell húznod 48/0,4 db 48mm hosszú szálat+keret ami 50*4mm.

Persze a rák se számolja ki. Ez esetünkben 14 óra és 27 perc a Cura szerint.

2018. jún. 18. 00:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Ilyen sebességgel mozog a nyomtatófej. Az időt pedig a nyomtatószoftverek ki tudják számolni, egyszerű képletet nem nagyon lehet rá adni.
2018. jún. 18. 00:30
 3/8 A kérdező kommentje:

Megmondom őszintén tényleg fingom nincs a témáról...

De mivel ti ennyire jártasok vagytok, segíthetnétek nekem.

Annyi lenne a téma hogy figurákat szeretnék gyártani magamnak..

Például egy Xmen farkas figurát 15-20cm magas, és vagy 4-5cm széles

-Ez kb mennyi alapanyagot igényel?

-Mennyi időbe telik?

2018. jún. 18. 22:36
 4/8 A kérdező kommentje:
És perszehogy ehhez melyik gépet ajánljátok
2018. jún. 18. 22:38
 5/8 3 napos mákos lecsó ***** válasza:

Nem feltétlenül szükséges egy több százezres gépet venni. A vezérlő és a léptetőmotor pontosságán múlik az egész, ezeknek kell pontosnak lennie.

Ami sokszor problémát tud okozni az a fogas szíj, gyors mozgásoknál képes picit beremegni így a felület nem lesz pontos, ez a szíj megfelelő beállításával orvosloható.

Vegyél egy bármilyen olyan nyomtatót ami:

- a z tengelyét 2 léptetőmotorral állítja.

- tud 0,06mm rétegvastagságot

- 0.2-es noozle van rajta

- fejben van az adagolómotor

- a fűtőszál messzebb van a léptetőmotortol, nem közvetlen alatta.

2018. jún. 19. 12:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi, megpróbálok!
2018. jún. 19. 17:58
 7/8 A kérdező kommentje:

Biztos nem jó ez a TEVA Tornado? Pont tökéletes lenne, mert jó magasat bír nyomtatni, és úgy láttam hogy elég szepet is, főleg ha veszek hozzá ABS anyagot, mert ugye ezt is támogatja.

Ezzel mi a hátrány?

2018. jún. 19. 18:04
 8/8 A kérdező kommentje:
Esetleg nem tudom ismered e a CR-10-est ez jobb?
2018. jún. 19. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!