Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Olyankor mi a teendő, ha...

Olyankor mi a teendő, ha töredezettségmentesítés után is 24% töredezett a C meghajtón?

Figyelt kérdés
A művelet előtt 25% volt, szóval nem javult sokat. És elvileg heti rendszerességűre van állítva az automatikus töredezettségmentesítés, szóval eleve nem kellene ilyen magasnak lennie az értéknek. Vajon más állhat a háttérben? Hogyan tudnék javítani a jelenlegi helyzeten?

2018. jún. 15. 12:33
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Leformázod az egész lemezt úgy, ahogy van, és újratelepíted a Windows-t. Persze előtte ments le minden szükséges adatot.
2018. jún. 15. 12:51
 2/8 Dongaben ***** válasza:
Hetente? Az sok szerintem. 2-3 havonta elég lefuttatni a töredezettség mentesítést. (Előtte szoftveres takarítás...Pl. CCleanerrel.) A Windows saját töredezettség-mentesítője is tökéletes, de próbálj ki külső programot újratelepítés helyett.
2018. jún. 15. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ami még fontos, hogy legyen szabad hely, ugyanis ilyenkor a töredezettségmentesítő össze vissza pakol mindent
2018. jún. 15. 13:26
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A teljes újratelepítéstől félek, szóval amíg nem muszáj, addig más módszerekkel próbálkoznék, de mindenképp észben tartom. A CCleanert rendszeresen használom, sajnos az sem szokott sok helyet varázsolni. Az ütemezést viszont most átállítottam havira, talán segít, vagy nem tudom. De elsősorban tényleg helyet kéne felszabadítani, szóval még próbálkozom ez ügyben is, hátha... :)

2018. jún. 15. 14:23
 5/8 Dongaben ***** válasza:
Mindenképp nézz utána, hogy mi az, ami felesleges helyet foglal. Biztonsági mentések, vagy archív, letöltött frissítések lehetnek ilyenek, amit az említett program nem töröl. Win 10 esetében szinte biztos...
2018. jún. 15. 14:59
 6/8 anonim ***** válasza:

A Windows 10 (de már a 8 is) automatikusan futtat töredezettségmentesítést, ha üresjáratban van a gép. Csak mondom.

Legalább SSD-n futtatod? 😏

2018. jún. 20. 22:18
 7/8 A kérdező kommentje:
Utolsó, halványlila gőzöm sincs. :D De gondolom, nem, mert ahogy olvasgattam, az SSD-t külön lehet beépíteni, és szerintem az én gépemen nem alakítgattak semmit.
2018. jún. 28. 20:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát kivéve, ha gyárilag SSD-vel szállítják.

Start menu -> msinfo -> Components -> Storage -> disks alatt meg tudod csekkolni (jobb oldalon keress egy olyan mezőt, hogy "Model")

2018. jún. 29. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!