Normálisak a következő hőmérsékleti értékek az alaplap és CPU-val kapcsolatban?
Alaplap hőmérséklete játék előtt és alatt is 35 Celsius-fok.
CPU hőmérséklete játék előtt olyan 55-56 Celsius-fok, játék közben viszont 77-78.
Ez normális mértékű növekedés? Sajnos egyáltalán nem értek ehhez.
70 fok felett már elég necces, sőt veszélyes is használni.
Mindenképpen szerezz be egy nagyobb procihűtőt, vagy a gépház levegőáramlását irányítsd helyesen: Vedd le az oldalát :P
Nekem nagy terhelésnél sem megy 65 fölé a cpu hőfok.
Köszi a választ!
Egyébként közben megnéztem, nem is jók az adatok, amiket írtam.
A CPU 80-ig megy föl játék közben, és van olyan adat is, hogy:
CPU/1. mag: 86 Celsius-fok
CPU/2. mag: 86 Celcius-fok
Gondolom, ez így pláne nem jó, igaz?
(1.vagyok) Alaplapod viszont nincs túlmelegedve, tehát feltehetőleg nem a házadban rossz a légáramlás, mert akkor minden forró lenne, hanem csak a procidnak kevés a hűtés.
Ha legalább 1éves is elmúlt a procid, akkor
-alaposan fújd ki a proci hűtőbordáit
-ha nincs eredmény, újra kell pasztázni a proci és a hűtővas közötti felületeket (~300Ft egy fecskendőnyi paszta, egy borsó kell csak belőle)
-ha ez sem, akkor egy nagyobb hűtőt kell rá venned.
Köszi a további tippeket!
Egyébként közben megint látok itt egy adatot, az everest-el nézem, hogy a CPU hűtőventillátora 2700-2900 RPM között változik. Ez mi a csudát jelent???
Na, közben megoldódott a dolog, csak elfelejtettem válaszolni. Szerencsére a procihűtőt kellett csak kitakarítani. Ezután erre jobban oda fogok figyelni.
Köszi a segítséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!