Jó lesz így ez a konfig?
Ház:Cooler Master Masterbox 5 Window
Alaplap:Gigabyte B360 HD3
Processzor:I5 8400
Processzor hűtő:Cooler Master Hyper TX3I
Videókártya:Gigabyte GTX 1060 3GB WINDFORCE
Memória:Crucial 8 GB DDR4 2400 MHZ
Tápegység:Be Quiet Pure Power 10 400W
Merevlemez:Western Digital BLUE 1TB
Alaplapnak én inkább B360m Pro4-t venném.
A többi rendben van.
Ablakos ATX házba nem tennék mATX lapot.
Az a csúf zöld memória rontja az összképet. A hűtő sem túl szép, sem túl erős.
A HDD/SSD, összefoglalóan a tárolók, és annak méretei egyéntől függnek, kinek mennyi kell. Azon belül ha megvan a szükséges méret lehet vitázni melyik modellt válaszd, de ez esetben nincs miről vitázni. A WD Blue (WD10EZEX) egy jó modell, nekem is az van és összességében jó véleménnyel van róla a közösség is. Ajánlott, jó választás.
A tápegység is jó választás, minőséget képvisel a márka, de a konkrét modell is (mert ugye van, hogy hiába jó márka, rossz az adott modell). Sok helyen ajánlják, stabilan el fogja látni a konfigodat krafttal.
A proci is megfelelhet, de olcsóbb alternatívának ott az i3-8100 is. Jóval magasabb órajelen ketyeg, és bár nem 6c/6t, hanem csak 4c/4t, de nem marad el durván az említett i5-től, cserébe jóval olcsóbb. Lehet, hogy pont plusz RAM, esetleg jobb videókártyát tudnál úgy kihozni, ha az i3-8100 procit választanád. A másik meg, tervben van tuning? Mert ha nem, akkor az alap processzor hűtő is elegendő lesz, nem muszáj plusz pénzt kiadnod akkor külön hűtésért. Ezen is tudsz így spórolni.
Mivel nem egy hőtermelő tuningállomást tervezel összerakni, így azt hiszem az említett gépház is megfelelő, bár nem mintha amúgy rossz ház lenne és nem bírna komolyabb konfigot is.
Az alaplap passz, nem tudok róla mit mondani. Lehetnek apróbb idegesítő dolgai, az enyémnek is vannak, viszont elmondható, hogy alap beállításokhoz szinte bármelyik lap tökéletes.
Összességében korrekt build, amiket viszont említettem azokat fontold meg.
Ja, a videókártya. Gondolom nem a max beállítás a cél játékoknál. Ha ez így van, akkor az is megfelel majd.
BADABUMM, a dizájn az, ami a legkevésbé számít. Szerintem sokan vannak ezzel úgy, hogy a kutyát nem érdekli hogy néz ki ha tökéletesen teszi a dolgát. Így is túlhype-olják a gyártók a kinézetet, túlságosan előtérbe helyezik miközben a legutolsó szempont a megjelenés. Tény, hogy jobb a csilli-villi világítós, belül hűtőbordás RAM-al szerelt fúúdevagány gépházat nézegetni és többet dob az összképen, de kötve hiszem, hogy a mindennapi használat során bárkit is leköt a gépház bámulása. Talán az elején, mikor még új a dolog megcsodálod párszor, de mindezek után legközelebb max akkor nézel rá, amikor kitakarítod/újrapasztázod.
Inkább spórolj még egy 1060 6GB-ra és még 8 giga memóriára.
Procinak meg Ryzen 5 1600 szerintem. Arra nem kell külön hűtő mellesleg.
alaplapnak inkább: ASRock B360 Pro4
cpu hűtőnek meg: be quiet! Pure Rock Slim
vga-ból jó lenne belepaszírozni egy 6GB-osat, de ha nincs pénzed rá akkor ez is okés, viszont ha nem kell sok hozzá akkor gyűjts még kicsit
Akkor a ram sem néz ki rosszul.
Én úgy vagyok vele, ha már ablakos, nézzen ki valahogy.
Egyébként a gyári hűtőknek van egy nagy előnyük, mégpedig hogy a vrm részt hűtik. Az álló hűtők pedig csak a procit, de a vrm sokkal melegebb alatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!