PC-t szeretnék összerakatni. Küldtök nekem egy olyan oldalt, ahol le van írva, hogy milyen dologat érdemes figyelembe venni vásárlásnál?
Olyanokat ne írjatok, hogy majd aki összerakja az megoldja, én szeretném a benne lévő dolgokat összeválogatni.
Tehát olyan leírás kéne, ahol le van írva, hogy miket kell nézni alaplap,VGA,processzor, stb. vásárlásánál.
Nézz teszteket: [link]
Azt is fontos lenne tudni mire használnád, játék, vagy csak net+film, esetleg 3d programozás. Ezeknek a függvényében érdemes válogatni az alkatrészeket.
Főbb dolgok amiket nézz (fontossági sorrendben...)
Processzor:
-foglalat
-magok száma
-órajel
-Cache memória (L2,L3)
Alaplap:
-processzor foglalat (ugyanolyan kell, mint a processzoré)
-memória tipusa (DDR3,DDR2 stb...)
-mire van szükséged.. (pl. ha netezni kell, vagy irodába, akkor jó a beépitett videókártya is, azt nem kell vegyél külön, csak olyan alaplapot kell válassz amiben van. stb...)
Memória:
-tipusa (kompatibilis kell legyen az alaplappal)
-kapacitása (pl. 1GB,2GB, minél több annál jobb)
-órajele
-ha több memóriát veszel, akkor ugyanolyanokat vegyél és úgy helyezd be az alaplapba, hogy dualban működjenek. (látsd az alaplap használati útmutatóját...)
Videókártya:
-ár/teljesitmény aránya... nézz teszteket róluk, van az interneten sok.
-általában ugyanazon gyártónál az utolsó két vagy három szám a teljesitményre utal:
pl.
ATI:
5770 HD
SPPR
Az S a szériaszám, ez egy 5. szériás kártya.
A két P a teljesitményre utal. (pl. 5770 gyorsabb, mint az 5750)
R-ezzel ne foglalkozz, nem tudom micsoda, de nincs sok jelentősége, általában 0 :P
Remélem érthető volt a jelölésem...
Köszönöm a válaszokat.
2. sokat segítettél, köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!