Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 5,6-os letöltési sebességgel...

5,6-os letöltési sebességgel miért 4 perc alatt jön le egy 1 gb-os fájl?

Figyelt kérdés

#fájl #letöltés #internet letöltési sebesség
2018. jún. 4. 02:40
1 2
 1/12 anonim válasza:
Mert gyors a neted azért....
2018. jún. 4. 02:44
 2/12 CspCsj ***** válasza:

Valószínűleg nem folyamatosan 5,6-tal tölt, - sokszor leeshet kevesebbre.

Nyiss meg mondjuk a Feladatkezelőt (pl. Ctrl+Shift+Esc kombináció), és Windows 10-nél a Teljesítmény fülön a Wifi vagy Ethernet grafikonon (Windows 7-nél a Hálózat fülön) láthatod mennyire egyenletes a letöltési sebesség.

2018. jún. 4. 04:10
 3/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
44%
Mert 5,6*4*60 = 1344. Van némi visszaigazolgatás, meg ilyenek. És máris teljesen reális. Meg aztán a 3:31 is lehet 4 perc.
2018. jún. 4. 06:37
 4/12 szenes43 válasza:
Most gyors vagy lassú? Panaszkodsz vagy dicsekszel? Nekem a DIGI-nél 945-950 a létöltésem fél áron mint dupla áron a T-com nál a töredéke volt.
2018. jún. 4. 07:50
 5/12 MGéza ***** válasza:
5,6 mivel? Mert 5,6 Mb/s nem valami gyors. Persze, ez még így is lassú, futtass online sebességtesztet. Ha mindenhol ilyen lassú akkor nyugodtan reklamálj, habár a szerződésekben jelezni szokták hogy ez a maximum érték, amit biztosítani kötelesek, az lényegesen alacsonyabb szokott lenni ettől az értéktől. Persze az is lehet, hogy eleve a webhely lassú ahonnan letöltesz, esetleg fizetős az oldal ahol korlátozzák a maximum letöltési sebességet a nem prémium felhasználók számára.
2018. jún. 4. 08:33
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Amúgy ez egy telekomos intentet! 5,6 Mb/s! Csak azt nem értem hogy rokonomnak kb. 30 megás nettel 1-2 vagy kevesebb perc alatt lejött egy film! Nekem meg 50 megás nettel 4 perc!
2018. jún. 4. 11:54
 7/12 Koplárovics Béci ***** válasza:
Van némi fogalmi zavarod szerintem a megabit-megabyte között...
2018. jún. 4. 13:38
 8/12 xKakashix ***** válasza:
na igen megabitet ne keverjük a megabyte-al, 50Mbites a neted ami azt jelenti, hogy elosztod 8-cal, az 6,25Mbyte, tehát ez a maximum letöltési sebességed
2018. jún. 4. 14:36
 9/12 anonim ***** válasza:

8 Megabit= 1 Megabyte.

A netes sebességet bit-ben szokták mérni, de a fájlok mérete byte, vagyis 8 bit.

Az 50 MBit meg csak elméleti maximum, inkább azt nézegesd a szerződésben mennyi a garantált minimum sebesség, amit kötelesek biztosítani. Ez kb 3-5 MBit lesz, tehát hiába 50 MBit-es a neted maximuma, ha a kábelen csak 10 megy át. Panaszkodni nem panaszkodhatsz, mert ott áll fekete-fehéren a szerződésben mi a minimum, amit el kell érned, ha az megvan, le vagy s**rva magasról, az 50 csak egy lehetséges max, amit kb sose fogsz elérni.

2018. jún. 4. 14:46
 10/12 anonim ***** válasza:

Mi köze a Telekomnak ahhoz, hogy ncore-n torrentezel egy 1 GB-os filmet tőlem, aki PR-Telecom ügyfél Felsőzsebalján és beállítottam, hogy maximálisan csak 1 Mb/s-al seed-eljek?

Elárulom: semmi.

2018. jún. 5. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!