Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Wifi szabvány beállítása hogyan?

Wifi szabvány beállítása hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy N szabványú wifis routerem és csomagban volt hozzá egy szintén N-es usb-s adapter.

Win7-t használok. Működnek is szépen.

Mikor a tálcán jobb oldalt ráklikkelek a vezeték nélküli hálózat ikonjára és a csatlakoztatott hálózat fölé viszem az egeret, kiír pár adatot. Pl azt hogy Rádió típusa: 802.11g. Ezek szerint csak G szabványon megy az adatátvitel? Hogy tudom N-re állítani?

Megnéztem a kapcsolat sebességét, 135 Mbps-nak írja. Elvileg 300 Mbps-ot kéne tudnia a routernek és a vevőnek is.

Érdekes, hogy ha nem az usb adaptert használom, hanem a laptopom beépített wifi vevőjét, akkor N-es szabványt ír ki, míg sebességnek a G-nek megfelelő 54 Mbps-ot. Pedig ez a vevő tuti, hogy csak G-s. Mikor vettem a laptopot talán nem is volt még N-es.

Ezt hogy lehetne beállítani?

2010. jún. 15. 17:25
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak Lite-N-es a cucc (g szabvány az alapja, csak gyorsabb). Egy 802.11n -es router olyan 20e Ft-tól indul, egy adapter pedig 10e Ft körül van. Régi laptopokban meg még ilyen nincs.
2010. jún. 26. 14:34
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem tudom... Ilyenem van: [link]

És ugyan ilyen a csomagban hozzá adott adapterem.

Nekem 300Mbps nem Lite-N-nek tűnik.

Nem tudom árakat mikor néztél utoljára, és főleg HOL (Nem mindegy!), de én 8eFt-ért vettem a routert adapterrel együtt boltban élettartam garanciával.

Van ahol ennyiért egy sima G-st is alig lehet kapni.

A laptopomban beépítve sima G-s vevő van. Ez nem is volt kérdés. Ha visszaolvasol, ezt én is világosan leírtam.

Egyébként már mind a két típusú vevővel történő csatlakozáskor N-t ír ki rádió típusának. Pedig semmi mást nem csináltam, csak újra lett indítva párszor a gép.

2010. jún. 27. 17:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Sőt! Ma láttam ugyan ott 6200Ft körüli áron ugyan ezt (Belkin) az N-es router + adaptert.

Pontosabban csak a helyét láttam, mert egy darab nem volt belőle! Ami mondjuk érthető...

Mellette ott virított a "gyengébb" N150-es, majdnem dupla áron. :S

2010. jún. 29. 12:43
 4/5 anonim ***** válasza:
Hol láttad?
2010. jún. 29. 18:23
 5/5 A kérdező kommentje:
Pécsi "Tuskó" áruház.
2010. jún. 29. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!