Wifi szabvány beállítása hogyan?
Van egy N szabványú wifis routerem és csomagban volt hozzá egy szintén N-es usb-s adapter.
Win7-t használok. Működnek is szépen.
Mikor a tálcán jobb oldalt ráklikkelek a vezeték nélküli hálózat ikonjára és a csatlakoztatott hálózat fölé viszem az egeret, kiír pár adatot. Pl azt hogy Rádió típusa: 802.11g. Ezek szerint csak G szabványon megy az adatátvitel? Hogy tudom N-re állítani?
Megnéztem a kapcsolat sebességét, 135 Mbps-nak írja. Elvileg 300 Mbps-ot kéne tudnia a routernek és a vevőnek is.
Érdekes, hogy ha nem az usb adaptert használom, hanem a laptopom beépített wifi vevőjét, akkor N-es szabványt ír ki, míg sebességnek a G-nek megfelelő 54 Mbps-ot. Pedig ez a vevő tuti, hogy csak G-s. Mikor vettem a laptopot talán nem is volt még N-es.
Ezt hogy lehetne beállítani?

Nem tudom... Ilyenem van: [link]
És ugyan ilyen a csomagban hozzá adott adapterem.
Nekem 300Mbps nem Lite-N-nek tűnik.
Nem tudom árakat mikor néztél utoljára, és főleg HOL (Nem mindegy!), de én 8eFt-ért vettem a routert adapterrel együtt boltban élettartam garanciával.
Van ahol ennyiért egy sima G-st is alig lehet kapni.
A laptopomban beépítve sima G-s vevő van. Ez nem is volt kérdés. Ha visszaolvasol, ezt én is világosan leírtam.
Egyébként már mind a két típusú vevővel történő csatlakozáskor N-t ír ki rádió típusának. Pedig semmi mást nem csináltam, csak újra lett indítva párszor a gép.
Sőt! Ma láttam ugyan ott 6200Ft körüli áron ugyan ezt (Belkin) az N-es router + adaptert.
Pontosabban csak a helyét láttam, mert egy darab nem volt belőle! Ami mondjuk érthető...
Mellette ott virított a "gyengébb" N150-es, majdnem dupla áron. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!