Össze tudnátok állítani nekem egy konfigot 300 000Ft-kereten belül?
Ami kell:
videókártya
alaplap
RAM
tápegység
CPU
Elvárás minden mai játék és közeljövőben érkező játék High Ultra 60fps
Túl nagyok az igények, ilyesmi konfig kell:
ASrock AB350m Pro4/B360m Pro4
AMD Ryzen 5 1600/2600/I5-8400
GTX 1060 6GB de inkább 1070 ha az Ultra a cél.
HyperX Predator 3000MHZ 12GB RAM ajánlott ma már a nagyobb címekhez, de ha nem fér bele 8GB is elég lehet még.
Tápnak Fractal Design Integra M, FSP Hydro X, de inkább EVGA G3/Seasonic Focus Plus.
Ez körübelűl pont 300 ezer forintra jött ki! Ha sporolni akarsz akk vegyél 1x8 gb és 1x4gb ram-ot. Azért, hogy a 12 gb meglegyen mert 8 gb már kezd kevés lenni. Na meg lehet inkább tápegységre kéne többet kőlteni bár ez a táp is elég lesz neki! És lehet , hogy a késöbbiekben gtx 1070 sem lesz elég full hd high-ultrára ezért nem gtx 1060-as konfigot raktam össze!
Kérdezem én miért nem?
Socket 2020-ig megkapja a legújabb CPU-kat, forrasztva van a kupak, sokkal időtállóbb a több száll miatt, Multi-Taskingban és a CPU igényes feladatok nagy részében sokkal jobb.
Szóval érveket várok, nem azt hogy melegszik stb.
Évekig jógos volt, de el kell mára felejteni az FX-ket, érdekes modón a Pentium D miatt nem hallom rinyálni az Inteleseket pedig azzal tényleg lehetett fűteni...
"Nem véletlen van ott az Intel ahol van. "
Most azt sem tudjon hova kapjon, a Ryzen igazából felszántotta az egész Intel tervezetet, most csak kapkodás megy.
" CPU benchmark tesztek is bizonyítják, hogy az Intel sokkal jobb játékra amíg az AMD inkább videóvágásra, vagy ilyesféle programok használatára. "
Előbbiben én nem lennék biztos, 1-2 FPS különbség van max amit OC-val simán fel lehet hozni.Nem csak videóvágásban, általános multi-tasking-ban is sokkal jobb.
"Meg amúgy is, világ életemben Inteles voltam. Nem szeretek vakon új dolgokat kipróbálni."
Érveket vártam és objektíven, nem szubjektíven.
Volt tapasztalatod Ryzen-nel vagy csak írod ezeket a sorokat?
Egyszerűen nem értem hogy sok embert miért köt érzelem egy gyártóhoz, inkább örülni kéne hogy piaci verseny van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!