Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Játék közben lefagy a gépem,...

Játék közben lefagy a gépem, mitől lehet?

Figyelt kérdés

kb fél óra játék után minden előjel nélkül megáll a kép, semmire nem reagál a gép. Második játéknál csinálja ugyan ezt.

Valami tipp?

2018. máj. 28. 09:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Túlmelegszik a CPU / videokártya vagy mindkettő, esetleg gyenge / rossz a tápegység és nem bírja leadni a megfelelő feszültséget és teljesítményt.
2018. máj. 28. 10:05
 2/16 A kérdező kommentje:

Nem rég cseréltem alaplapot, én pasztáztam újra, de nem sok fogalmam volt róla, hogy kell, úgy csináltam, hogy a processzor teljes felső felületére jusson. Ahogy rátettem a hűtőt az oldalt nyomott ki belőle, viszont a hűtő érintkező felülete a processzoréval, kicsi, tehát nem fedi teljesen a processzort, de nagyon szorosan nyomja le azt.

Alaplap: asrock fm2a78 pro4+

Processzor: x4 880K

Hűtő: freezer A11

2018. máj. 28. 10:26
 3/16 anonim ***** válasza:

Érdemes lenne monitoroznod a főbb hardverek adatait játék közben. MSI Afterburner tökéletes lenne erre.

Amit nézzél:

1. CPU kihasználtság és hőmérséklet, akár magonkénti bontásban és feszültség értékek magonként

2. Videokártya kihasználtság és hőmérséklet

3. Memória (RAM) használat

Még erre tudnék tippelni, hogy hibás memória van a gépedben. Bár ekkor inkább kékhalál szokott előfordulni, nem szimpla fagyás.

Ha a hőmérsékleti értékek rendben vannak, akkor a feszültség (V) értékeket lenne érdemes megnézni jobban. Ha ott nagy az ingadozás akkor szinte biztos a táp miatt.

Illetve az is lehet, hogy vmilyen szoftveres problémával van dolgod, akár egy vírus vagy vmi bányászprogram települt a gépedre. Esetleg egy oprendszer újratelepítés is ajánlott lehet ebben az esetben.

2018. máj. 28. 11:02
 4/16 A kérdező kommentje:

A processzor és a videókártya, ram, processzor hűtő, ezek új alkatrészek. A tápom is kb 4 éves lehet.

Konfig további része:

gtx 750 ti 4gb

2*4 gb kingston ram ddr3 1866 Mhz

táp: hipro 630 w 80

2018. máj. 28. 11:24
 5/16 A kérdező kommentje:
A háttértároló az egy samsung 500 gb-s 9 éves darab, az első gépből, sose volt baj vele.
2018. máj. 28. 11:24
 6/16 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem itt a táp a ludas. Gagyi és még régi is.
2018. máj. 28. 11:44
 7/16 A kérdező kommentje:

Nem lehet hogy a processzorhoz sok hűtőpasztát tettem?

Egyébként leszedtem a programot, ha lesz időm, nem sokára kipróbálom.

2018. máj. 28. 12:09
 8/16 A kérdező kommentje:
Futtattam a programot, a proci 20-25 fok között volt, a videókártya viszont felment simán 70 fokig, aztán leszedtem a gépház oldalát és 63-65 fok körülre visszament.
2018. máj. 28. 14:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Az tökéletes érték, a proci szeritem kiemelkedően jó, ami annyit jelenthet ahogyan az előző válaszoló is írta hogy a táp lesz a hibás.
2018. máj. 28. 14:56
 10/16 anonim ***** válasza:

Mindkét érték nagyon jó, a CPU ha lehet így fogalmazni már már HIDEG :D.

Tápot cserélj minél előbb.

10-20 ezer között már vannak nagyon jók, pl. BeQuiet! PurePower 10 széria, Corsair CX széria (VS nem jó!!!), FSP Hexa+, CoolerMaster MasterWatt széria, Seasonic M12 vagy S12, XFX TS széria.

2018. máj. 28. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!