Játék közben lefagy a gépem, mitől lehet?
kb fél óra játék után minden előjel nélkül megáll a kép, semmire nem reagál a gép. Második játéknál csinálja ugyan ezt.
Valami tipp?

Nem rég cseréltem alaplapot, én pasztáztam újra, de nem sok fogalmam volt róla, hogy kell, úgy csináltam, hogy a processzor teljes felső felületére jusson. Ahogy rátettem a hűtőt az oldalt nyomott ki belőle, viszont a hűtő érintkező felülete a processzoréval, kicsi, tehát nem fedi teljesen a processzort, de nagyon szorosan nyomja le azt.
Alaplap: asrock fm2a78 pro4+
Processzor: x4 880K
Hűtő: freezer A11

Érdemes lenne monitoroznod a főbb hardverek adatait játék közben. MSI Afterburner tökéletes lenne erre.
Amit nézzél:
1. CPU kihasználtság és hőmérséklet, akár magonkénti bontásban és feszültség értékek magonként
2. Videokártya kihasználtság és hőmérséklet
3. Memória (RAM) használat
Még erre tudnék tippelni, hogy hibás memória van a gépedben. Bár ekkor inkább kékhalál szokott előfordulni, nem szimpla fagyás.
Ha a hőmérsékleti értékek rendben vannak, akkor a feszültség (V) értékeket lenne érdemes megnézni jobban. Ha ott nagy az ingadozás akkor szinte biztos a táp miatt.
Illetve az is lehet, hogy vmilyen szoftveres problémával van dolgod, akár egy vírus vagy vmi bányászprogram települt a gépedre. Esetleg egy oprendszer újratelepítés is ajánlott lehet ebben az esetben.
A processzor és a videókártya, ram, processzor hűtő, ezek új alkatrészek. A tápom is kb 4 éves lehet.
Konfig további része:
gtx 750 ti 4gb
2*4 gb kingston ram ddr3 1866 Mhz
táp: hipro 630 w 80

Nem lehet hogy a processzorhoz sok hűtőpasztát tettem?
Egyébként leszedtem a programot, ha lesz időm, nem sokára kipróbálom.

Mindkét érték nagyon jó, a CPU ha lehet így fogalmazni már már HIDEG :D.
Tápot cserélj minél előbb.
10-20 ezer között már vannak nagyon jók, pl. BeQuiet! PurePower 10 széria, Corsair CX széria (VS nem jó!!!), FSP Hexa+, CoolerMaster MasterWatt széria, Seasonic M12 vagy S12, XFX TS széria.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!