Hogy lehet az, hogy egy ~600W TDP-s konfigot elvisz gond nélkül a 400W-os tápom?
ez hol 600w tdp?
Az i5 84w max, videokártya 6+8 pines, ami max 300w fogyasztás, többi rendszerelem 50-100w.
Ha minden kötél szakad, akkor is max 450w a fogyasztásod, de a valóságban a videokártya normál használat alatt 60-70% a max értéknek, a proci meg 40-70%, szóval jó lesz az 330-350 wattos átlag fogyasztásnak is.
Nem tudom honnan szülted ki ezt a 600 wattos teljesítményt.
ezek a kalkulátor oldalak pont annyira pontosak mint amikor egy nő mondja készülődés közben, hogy "5 perc és kész vagyok"
ha nem gagyi a tápod akkor szerintem fölösleges váltani, de ha váltasz is egy 500w-os bőven elég
1. Ez a gép közelében sincs a 600W TDP-nek. Még az elméleti maximuma sincs 600W! A gyakorlatban kb. 350W-os fogyasztása lehet.
2. Jó minőségű 400W-os tápod van valószínűleg, amely képes leadni a megfelelő feszültséget és teljesítményt, szóval nem érdemes lecserélni.
3. Sokszor, sokan leírták már, de én is megteszem, hogy egy JÓ MINŐSÉGŰ 400-500W-os táp szinte az összes NORMÁLIS és ÉSSZERŰ mai konfighoz bőven elegendő.
Magyarán a "600W-os" M-Tech és társai tápok helyett érdemes beszerezni egy 20-25 ezer Ft-os 400-500W-os FSP, BeQuiet!, XFX, Seasonic stb. tápot és 10 évre le van tudva a táp kérdése. Főleg ha azt vesszük a hardverek fogyasztása egyre csökken, míg a teljesítményük nagy mértékben és folyamatosan nő.
"Szerintetek érdemes váltani tápot?"
Honnét tudjuk, ha nem írod le a típusát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!