Elbírná ezt a videokártyát a tápegységem? (Többi lent)
Tápom:
Chieftec iArena GPB-450S 450Watt.
A beszerelni kívánt videokártya:
AMD RADEON HD 7870 (Referenciakártya, azaz eredeti AMD)
CPU:
Intel Pentium G4560 3,5 GHz, 54Watt max TDP (fogyasztás)
Alaplap:
Gigabyte H110M
RAM:
8GB DDR4 RAM 2133MHz
A kártya 2 x 6 Pines PCIe tápcsatit igényel, de a tápomon csak egy 6/8 (6+2)Pines csati van. Az ajánlott táp az AMD szerint ehhez a kártyához 500Watt.
A tápom PDF-jét, leírását a Chieftec hivatalos oldalán megtaláljátok.
12V-os ágon elvileg max 408Watt-ot képes leadni a tápom.
Hatásfoka 85%+. Azaz több, mint 85 százalék. Van benne mindenféle biztonsági cucc: pl. Aktív FPC.
A videokártya max TDP-je elvileg 225 Watt.
Nos, a tápomnak elvileg bírnia kellebe a kártyát, raadásul van molex - PCIe tápcsati átalakítóm is, szóval a 2x6 Pin mondhatni megvan.
Más terhelés (pl. Plusz ventilátor nincs bekötve a gépházban a táphoz.)
Szerintetek bírná a tápom. Nemrég vettem, még garanciás. Ráadásul a Chieftec-ről is eddig csak jót hallottam, nem a legbénább márka ilyen téren.
Hasznos válaszokért megy a zöld pacsi! :)
Ha esetleg nem bírná, akkor mi történne? Leállna a gép? Vagy tönkretenné a táp az egész gépet?
Gondolom csak nagy terhelést követően állhatna le... Ha esetleg nem bírná, akkor van arra lehetőség, hogy egy kicsit lentebb vegyem a VGA órajeleit? És akkor elvileg kevesebbet figyasztana, ártani sztem nem ártana neki a "lehúzás"...
Az adatok szerint simán elbírja a vga-t,nem kell lejjebb venni az órajeleket. Van a tápban védelem túlterhelés ellen is,ilyenkor leállítja a gépet.(kikapcsol)
Viszont nem túl minőségi alkatrészek vannak benne,ezért nem ajánlják. De ezt az ára is tükrözi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!