Merjek-e használt Core I5 CPU-t vásárolni?
Viszonylag régi számítógépem van,LGA1155 aljzatú alaplappal.
Jelenleg Core I3 proci van.Van értelme használt Core I5 vásárlásnak ? Mennyire kockázatos ?
Új gépet egyelőre nem akarok,erre költeni túl sokat szintén nem,de sajna némi fejlesztés kell.
Nincs benne kockázat, ha megbízható helyről veszed. A CPU -k gyakorlatilag örök életűek, ha nem voltak szénné tunnigolva.
Ajánlom a hardverapro.hu -t, vásárlás előtt nézd meg mennyi pozitív értékelése van az adott eladónak. A legtöbb egyébként telesen rendben van.
Amikor ''K proci'-ról írtok,erre gondoltok például ?
Core I5 2500K, I5 2550K, I5 3570K
Igen, azokat túl lehet húzni, overclockolni, tuningolni vagy ahogy tetszik.
De neked a lapodba felesleges K-sat venni, mert nem tudnád tuningolni, Z-s alaplap kellene, neked H-s van.
Tehát vegyél egy sima i5 2500 vagy amilyet akarod, mivel húzni nem húzhatták, ha fizikailag nem sérült akkor 99,9999% hogy nem lesz vele gond.
A múlt héten vettem a hardverapróról egy i5 2500-at. Egy Gigabyte H61-es alaplapot is vettem hozzá szintén a hardverapróról. Egy amd a6 6400k-t váltottam le vele. Semmi probléma nincsen sem a procival, sem az alaplappal. A proci vásárlásban szinte semmi rizikó nincsem.
Ezt most találtam. Azonnal vedd meg, amíg el nem viszik. Én is megvenném, de már befektettem a 2500-ba.
Vagy innen egy 3450 is teljesen jó, baromi megbízható az ember az értékelések szerint. Ha most 2. generációs I3 van a gépedben, előzőleg frissítsd a BIOS-t a legújabbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!