Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem tudom megnyitni az...

Miért nem tudom megnyitni az új winchestert? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vettem egy Hitachi 320Gb-s winchestert, beszereltem, bekapcsolom a gépet ki is írja, hogy új hardvereszköz, új lemezmeghajtó, és telepítve van, DE! sajátgépben nem mutatja, hogy lenne még 1 vinyó a gépben.

Eszközkezelőbe is ott van, de nem lehet vele semmit csinálni.

Jelenleg egy 160-as Samsung vinyó van bent, ezen van az XP is.

Alaplap:

Gigabyte nForce 570 SLI (GA-M57SLI-S4)

Videókártya:

GeForce 8600GT 512mb

Processzor:

AMD Athlon 64 x2 5600+

Elképzelhető, hogy egy bizonyos méret felett nem látja már? Biosban kéne állítani v.mit?

SATA mind2 winchester.

2010. jún. 15. 12:54
 1/10 anonim ***** válasza:
Formázd le. Ha nincs formázva a gép látja de nem tud vele mit kezdeni. Lehet, hogy nincs még particionálva.
2010. jún. 15. 12:57
 2/10 A kérdező kommentje:

És hogy kell formázni/particionálni?

Mert eddig csak OP rendszer telepítésnél csináltam ilyet.

2010. jún. 15. 12:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Star menü

Vezérlőpult (Klasszikus nézetben)

Felügyeleti Eszközök

Számítógép kezelés

Lemezkezelés (a bal listában)

jobb klikk a meghajtó nevére és formázás (jobb oldalon)

2010. jún. 15. 13:13
 4/10 anonim ***** válasza:
De vigyázz, nehogy rossz meghajtót formázz le!
2010. jún. 15. 13:14
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget.

Közben beraktam az XP telepítőt és particionáltam de csak 130 gigát engedett particionálni a 320-ból!

Most megnéztem amit mondtál és azt írja, hogy van egy 130gb-s kifogástalan amit enged formázni, meg egy 170 ami nem lefoglalt, de azzal semmit sem lehet csinálni.

Nem lehet v.hogy úgy megoldani, hogy egybe legyen mind a 320gb? Nem szeretném ketté particionálni, de ha csak így megoldható hát legyen. Viszont a 170-es másik részt nem engedi formázni. Rakjam be újra az XP telepítőt töröljem ki a partíciót és utána formázzam ezzel a módszerrel, amit tanácsoltál?

Köszönöm szépen, bocsi kicsit hosszú lett :D

2010. jún. 15. 13:28
 6/10 anonim ***** válasza:
szerintem nincs fent az xp-hez az sp2, vagy sp3. Akkor szokta ezt csinálni, hogy csak bizonyos méretig látja a vincsesztert.
2010. jún. 15. 13:31
 7/10 A kérdező kommentje:
SP3 van fent :D
2010. jún. 15. 13:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Még az jutott eszembe, hogy berakom az Xp telepítőt, letörlöm a 130gigás partíciót és oda adom neki a minimum 8mb-t. így a másikra megmarad kb 300 amit vígan formázhatok, max azzal nem fogok foglalkozni.
2010. jún. 15. 13:38
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi segítséget, végül SIKERÜLT! ;)

Lemez kezelésben kitöröltem azt a partíciót, amit az xp telepítővel létrehoztam így megkaptam a 300gb-s nem lefoglalt partíciót amit aztán egyben formáztam és partícionáltam meg!

Plusz ez a videó is segített:

[link]

Még1-xer köszönöm.

Szia!

2010. jún. 15. 13:43
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Még annyit, hogy felraktam a Win7 Prof-ot és a 320-as vinyót, csak 127-esnek látja. Azt is írja ki.

Viszont lemezkezelésnél meg kiírja a valós méretét. Ez mért van? Mit tudok ez ellen csinálni?

2010. jún. 16. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!