Miért nem tudom megnyitni az új winchestert? (többi lent)
Sziasztok!
Vettem egy Hitachi 320Gb-s winchestert, beszereltem, bekapcsolom a gépet ki is írja, hogy új hardvereszköz, új lemezmeghajtó, és telepítve van, DE! sajátgépben nem mutatja, hogy lenne még 1 vinyó a gépben.
Eszközkezelőbe is ott van, de nem lehet vele semmit csinálni.
Jelenleg egy 160-as Samsung vinyó van bent, ezen van az XP is.
Alaplap:
Gigabyte nForce 570 SLI (GA-M57SLI-S4)
Videókártya:
GeForce 8600GT 512mb
Processzor:
AMD Athlon 64 x2 5600+
Elképzelhető, hogy egy bizonyos méret felett nem látja már? Biosban kéne állítani v.mit?
SATA mind2 winchester.
És hogy kell formázni/particionálni?
Mert eddig csak OP rendszer telepítésnél csináltam ilyet.
Star menü
Vezérlőpult (Klasszikus nézetben)
Felügyeleti Eszközök
Számítógép kezelés
Lemezkezelés (a bal listában)
jobb klikk a meghajtó nevére és formázás (jobb oldalon)
Köszi a segítséget.
Közben beraktam az XP telepítőt és particionáltam de csak 130 gigát engedett particionálni a 320-ból!
Most megnéztem amit mondtál és azt írja, hogy van egy 130gb-s kifogástalan amit enged formázni, meg egy 170 ami nem lefoglalt, de azzal semmit sem lehet csinálni.
Nem lehet v.hogy úgy megoldani, hogy egybe legyen mind a 320gb? Nem szeretném ketté particionálni, de ha csak így megoldható hát legyen. Viszont a 170-es másik részt nem engedi formázni. Rakjam be újra az XP telepítőt töröljem ki a partíciót és utána formázzam ezzel a módszerrel, amit tanácsoltál?
Köszönöm szépen, bocsi kicsit hosszú lett :D
Köszi az eddigi segítséget, végül SIKERÜLT! ;)
Lemez kezelésben kitöröltem azt a partíciót, amit az xp telepítővel létrehoztam így megkaptam a 300gb-s nem lefoglalt partíciót amit aztán egyben formáztam és partícionáltam meg!
Plusz ez a videó is segített:
Még1-xer köszönöm.
Szia!
Sziasztok!
Még annyit, hogy felraktam a Win7 Prof-ot és a 320-as vinyót, csak 127-esnek látja. Azt is írja ki.
Viszont lemezkezelésnél meg kiírja a valós méretét. Ez mért van? Mit tudok ez ellen csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!