144Hz vagy 240Hz? Ugyanabban az árban
Sziasztok szeretnék venni egy gamer monitort és 144Hz-sek között böngésztem(mivel csak arra lenne elég keretem),de rátaláltam egy 240Hz-es monitorra,szinte egy árban a 144-hertzes monitorokkal. Szerintettek ez lehetséges ?
róla lenne szó
mivel az emberi szem 100-120 Hz körül már rég a határon mozog, így nem fogod látni, ha neked 120, 150 vagy épp 240 FPS-t jelenít meg.
Az már megint csak finom adalék, hogy pl HDMI-n minőségi kábellel is kb 120-140 a frissítés, szóval hiába az elméletileg bika monitor, ha a kábel meg 120 FPS-t tud átlőni, mert egyszerűen ennyi a frissítése.
Display portnál jobb a frissítési ráta, de ott meg a szemed lesz a korlátozó tényező, mivel nem fogod észlelni a különbséget.
Röviden:
Megveheted, de felesleges.
Egyértelműbbé tenném az előzőket:
A szemed nem képkockákban lát hanem folyamatosan, de átlagosan elmondható, hogy 100-120 képkocka/másodperc, ahol még nem folyik össze a szemed számára a kép (én mondjuk 90-95 felett már nem látom a különbséget).
nem a processzora vagyunk kíváncsiak, van egyáltalán olyan erős vga-d, hogy érdemes legyen megvenni?
amúgy ugyanez a monitor árukeresőn 85k ingyenes kiszállítással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!