Ez a konfig megfelelő?
Édesanyámnak keresek egy gépet mindennapi használatra. A felhasználási terület főleg Internet, multimédia (zenehallgatás, videonézés), és irodai alkalmazások (NAV/APEH nyomtatványkitöltő) futtatása lenne. Játékokat a gépnek nem kell vinnie.
A konfignak nem kell tartalmaznia sem tápot, sem házat.
A megfelelő sebesség érdekében a konfigba kellene egy legalább 240 GB méretű, lehetőség szerint PCIe SSD
A költségkeret első körben 100 ezer Ft, de a pénz nem elsődleges szempont.
Alaplap: Gigabyte A320M-S2H
Ram: 4 GiB 2400 MHz DDR4 SDRAM
Proci: AMD A6 9500E
VGA: Prociba integrált Radeon R5 osztályú
SSD: Samsung 860 EVO 250 GB M.2 Sata SSD
Kérdésem, hogy a fenti konfig a célnak megfelelő-e, illetve tudnátok-e ajánlani a célnak megfelelőbbet?
Proci ryzen 3 G2200 legyen.
Milyen tápod és házad van?
#1-es: Én is a használtpiacon néztem először használt DELL OptiPlex + SSD kombókat, de amennyiből hasonló teljesítmény kijönne, abból akár újat is tudok venni. Az SSD-hez mindenképp ragaszkodom.
#2-es: A Ryzenekben van integrált GPU, mert nem szeretnék külön GPU-t venni. A ház nincs előttem, de anno egy jó középketegóriás microATX ház volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!