Számítógépszereléshez hányas csavarhúzót érdemes használni/vásárolni?
Ez márkától és típustól is függ. A legjobb, ha ráguglizol, hogy a gépedhez épp milyen kell. (én ilyesmi kulcsszavakkal szoktam megtalálni: "HP 250 G3 disassembly")
Nekem az előzőnél PH0 kellett a burkolathoz. A belsejében volt pár PH00 is. (Illetve TORX T8 a HDD-n, de azt kizárólag laboratóriumi körülmények között szabad szétszedni)
A mostani kizárólag PH00 csavarokat tartalmaz.
A munkahelyit szét még nem szedtem, de a burkolata PH00 csavarokat tartalmaz és van rajta egy db TORX is, de annak a méretét nem tudom.
A PH csavarhoz PZ csavarhúzót (és fordítva) nem ajánlok. Ha a csavar nincs erősen meghúzva/megszorulva akkor lehet jó eséllyel ki tudod szedni, de ha meg van szorulva akkor a fejét szét fogod forgácsolni, és akkor drágább lesz a szétszedése, mintha vettél volna egy megfelelő csavarhúzót.
Az 1-el nagyobb/1-el kisebb méret is veszélyes, mert azokkal is szét fogod forgácsolni a csavar fejét.
Továbbá a rossz minőségű (pontatlan vagy rossz anyagból készült) is tönkre tudja tenni a csavart. (Nekem már az olcsó torx készlet is tette kicsavarhatatlanná a csavaromat.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!