Micro ATX vs. ATX? Melyiket érdemesebb megvenni? Több infó a leírásban!
Üdv!
Van nekem egy ASUS H110M-C alaplapom. Egész jó nagyon szeretem , csak néha frusztrál hogy ilyen kicsi.
RAM slotok és a PCI bővítőhelyek miatt kérdem hogy érdemes lenne cserélni egy sima ATX-es lapra?
Többek között azért is mert a processzorra akarok venni egy komolyabb hűtőt. Egészen pontosan egy Arctic freezer i32-t vagy i30 még válogatok és nem tudom mennyire férne el a ramok mellett. Váltani akarok mert már 1 éve a gyári hűtőt használom és azt mondják hogy az Intelnél cserélni kell a gyárit.
Szerintetek előnyösebb lenne cserélni egy ATX-re ? Vagy maradhat a sima matx? Illetve méretekben mekkora különbség van?
Válaszok jöhetnek bőven. Előre is köszi!
Maradhat a mostani, nekem is ekkora alaplapon van és ennek sem használom ki a bővítési lehetőségeit.
Régebben a pci-os hangkártyák és analóg tv tunerek korszakában még volt értelme a teljes atm méretű alaplapoknak, ma már nincs, mindenből van usb-s
Informatikus ismerősöm és egyre több helyen is azt olvasom hogy az Intelnél cserélni kell a gyári hűtőt.
Mellesleg én sem szeretném annyira hogy magas hőfokot érjen el és karban szeretném tartani a gépemet élettartamát lehetőleg hosszabbítani. Leginkább játékokra használom, épp ezért szeretném cserélni. 50-65 között szokott mocorogni ADIA 64 Extreme program ezt írja.
70 fok felett már egészségtelen a processzornak.
és nem akarom hogy ez az idő múltával elérje vagy netalán feljebb is menjen. Úgy hogy nem veszem észre. Szeretném inkább biztonságban tudni.
Csaak épp ez az hogy mATX-es alaplapra szerintetek el fog férni egy freezer i32? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!