Lehet valahogy függetleníteni egymástól és milyen módszerrel?
Van két hasonló hangkártyám, amiben C-Media 8738 chip van. Mind a kettőn van midi port/game port. Meg lehet oldani valahogy windows 7 alatt, hogy a két gameport ne ütközzön össze és függetleníteni lehessen egymástól és hogyan?. Arra gondolok, hogy két egymástól független MPU legyen a midi eszközök listájában MPU1 és MPU2. Ezt régen DOS-ban és régi windowsban meg lehetett oldani, mert át lehetett írni az IRQ-kat, meg a Portokat System.ini-ben, meg az autoexec.bat-ban, de mindez már nem érvényes. Van valami trükk amivel ezt meg lehet oldani és esetleg leírná valaki nekem akárny nyilvánosan, akár priviben, hogy hogy lehet ezt összehozni. A gép setupjában nincs lehetőség semmilyen MPU port átállítási lehetőségben, csak azt tudom megtenni, hogy a telepített hangkártyát éppen engedélyezem, vagy sem annak működését. S.O.S-ben várok bármilyen használható és érdemleges segítséget ebben az ügyben, mert 2 régi típusú szintetizátort szeretnék működésre bírni gameporton keresztül a hangkártyán, mert az USB-s Midi port konverter nem kompatibilis vele csak a jó öreg régi gameportos megoldás működik, de most csak külön-külön tudom használni emaitt a szintetizátorokat, össze-vissza dugdosnom kell át a midikábelt.
Előre is nagyon szépen köszönök bármi megoldást, leírást, vagy egyéb segítséget!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!