Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nincs jel HDMI probléma?

Nincs jel HDMI probléma?

Figyelt kérdés
TV-t kötök laptopra vga-val és hdmi-vel. Azt írja a hdmi-re, hogy nincs jel. Egészen tegnap estig volt jel és működött hdmi-vel, csak nem volt jól beállítva, a kép túllógott a képernyőn, ezért elkezdtem állítgatni. Ezt sikerült megoldani, este tök jó volt hdmi-n keresztül, kikapcsoltam, ma bekapcsoltam és egyszerűen nem vagyok képes előhívni a hdmi-s kapcsolatot. Valami ötlet? A TV beállításait már visszaraktam gyárira, úgy sem jött vissza a hdmi, szóval gondolom a laptopnál lesz a gond.

2018. máj. 16. 08:32
 1/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom nem-e az a probléma, hogy az integrált INTEL-es videokártyáról megy a jel és nem az NVIDIA-ról. Ezt hol tudom átállítani?
2018. máj. 16. 08:42
 2/6 anonim ***** válasza:

"Nem tudom nem-e az a probléma, hogy az integrált INTEL-es videokártyáról megy a jel és nem az NVIDIA-ról. Ezt hol tudom átállítani?"

A BIOS-ban tudod letiltani az igpu-t

"csak nem volt jól beállítva, a kép túllógott a képernyőn, ezért elkezdtem állítgatni"

Ó ilyet én is játszom. Nálam az alapvető megoldás, hogy a klónozást ki majd be kell kapcsolni. Mondjuk én PC-n vagyok rx 560-nal

2018. máj. 16. 09:49
 3/6 anonim ***** válasza:

Mivel eddig működött, nem BIOS beállítás lesz. Ebből a szempontból mindegy, hogy IGP, vagy dedikált, ennek működni kell.

Win+P, erre sem reagál? Illene neki, ha nincsen hardveres történet.

A TV-n a méretezésnél válaszd az igazítást, utána nem lesz vele probléma.

2018. máj. 16. 11:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Win+P-nél próbáltam már mindent, de egyik sem hat a hdmi-re. Ugyanúgy "Nincs jel". Nem értem.
2018. máj. 16. 12:04
 5/6 anonim ***** válasza:

A következőt tenném... Az összes HDMI forrást kipróbálni TV-n, a laptopot másik TV-vel, esetleg másik kábellel. Nyilván ez a legegyszerűbb.

--->A driver, szoftver hiba kiszűrésére, alternatív op rendszer( Ubuntu Live USB, pl.), avagy a driverek újratelepítése.

Ki kell buknia, hogy mi nem jó, tornázni kell rajta egy kicsit, de meglesz.

2018. máj. 16. 12:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Addig nem jutottam el tegnap, amit írtál. Este megint kikapcs, ma reggel bekapcs és ma jó volt. Gondolom nem volt elég tegnap visszaállítani a TV-t alapértelmezett beállításokra, hanem újra is kellet volna indítani, lehet, hogy a laptoppal együtt. Mindenesetre ma reggel volt jel a hdmi-n, szépen kézzel a videokártya szoftverével bepozicionáltam a képet és most minden jónak tűnik. Aztán majd meglátjuk holnap reggel mi lesz.. :) Köszi a segítséget!
2018. máj. 17. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!