A gépem nem megy, legalább is néha?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Elkéne a segitség mert a gépem szórakozik mostanság, méghozzá úgy kezdödött hogy egy jó 2 hétig elkezdett nem kikapcsolni a gépem amit úgy kell elképzelni hogy windows 10 64bit rendszeremből kapcsoltam ki (turn off) és nemtudom hogy de a windows leállt kijelentkezett de a gép ment tovább mintha alvó állapotba tettem volna... 2 hét után bekapcsoláskor elkezdte mutatni egy jo 5 másodpercig a szokásos fehér irások helyett az alaplap képét ami jelen esetben egy nagy MSI logo volt és utána meg bejött mindig a Bios és nem tudtam tovább menni bármit csinálok a windowshoz ameddig a boot sorrendet meg nem változtattam (csak úgy jött nekem az ötlet hátha segit) és az valamiért megoldotta a problémát hogy elinduljon a windows de az alaplapi kép bekapcsoláskor valamiért meg maradt. Majd egyszer játszottam haverokkal és amikor kiléptem a játékbol el akartam inditani több dolgot is köztük pl Chrome és nem indult. Haveromnak mondtam hogy mindjár jövök csak resizem a gépet és most jön a fénypont ! Most szokásosan bejött az alaplapi kép deeeee elkezdett egy ilyen betöltés jel lenni ami mozgott körbe és körbe (mint mikor le van fagyva egy video) és sok várakozás után is semmi.. Nagy szomorusággal gondoltam újra teszem a windowst mert most az alaplapi boot sorrend váltogatása sem hozott sikeres eredményt.. Meg is volt a windows rakás egy windows 10 64bit enterprise-t tettem fel...(amúgy pro-t akartam csak véletlenül ezt tettem fel) 3 napig döcögött gond avagy nem gond nélkűl a gép mivel a kikapcsolási hibák meg maradtak AMÚGY ilyenkor a bekapcsolás gombbal eröltettem kikapcsolást..Majd eljátszotta velem ugyan ezt 3 nap után hogy az alaplapi képnél betöltés és itt már lett következmény sok várakozás után ! KÉK HALÁL egy olyan hiba kódal ami igy hangzik: -inaccessible boot device-. Jo gondoltam hagyom pihenjen a gépem majd elviszem szervizbe de egy szép szombati napon rá 3 napra gondoltam megmozgatom a kábeleket, az 1x16 giga ramot át tettem egy másik slotba és bekapcs. Ekkor a betöltés megint elő jött de mostmár olyan szöveggel hogy AUTOMATIC REPAIR majd bejött a windows repair dolog aminek örültem hogy végre valami életjel és a gépet vissza tettem egy korábbi állapotba ami kb 6 vagy 7 nap volt. Ekkor gondoltam hátha már nem lesz gond, de a kikapcsolás dolog maradt sőt a gép úgy indul hogy az alaplapi képnél betöltést jelez és várok hogy elindul vagy nem ! Ha nem akkor biosban váltogatoma boot sorrendet és utána enged ha a boot sorrenben az usb az első helyen van. (amugy már reseteltem a bios beállitásokat és semmi extra) Most pedig frissitettem a biost hátha jó lesz de megint csak semmi ! Drivereket meglestem és a ami nem volt új abból frissitettem és most az van hogy félek kikapcsolni a gépet ! Valami tipp ? Hardveres vagy szoftveres hiba lehet ? Amúgy a HDD-m 1TB os és kb már 5 hónapja 70 giga eltávozott ! És amikor elindul véletlenül a windows akkor minden nagy igényű játék is vigan megy ami szerintema arra utal hogy nem hardveres hibának kéne lennie ! BÁRMI MÁS KÉRDÉSÉRT COMMENTELJ HOGY SEGITSELEK HOGY TUDJ TE IS SEGITENI !2018. máj. 14. 15:43
1/2 anonim válasza:
A boot sorrend elállítódása valószínűleg cmos elem elhasználódását jelzi. Ha már több éves akkor könnyen lehet hogy csereérett. A többi hiba pedig vagy memóriba, vagy merevlemez. Esetleg okozhatja egy eszköz hibás illesztőprogramja is
2/2 anonim válasza:
Esetleg nézd meg a bootdrive SATA kábelét mert ha az kicsúszik egy kicsit vagy megtört akkor van hogy bootol, van hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!