Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az élet nagy kérdését teszem...

Az élet nagy kérdését teszem fel! AMD vagy Intel?

Figyelt kérdés
Héjjj és ez még rímelt is... A lényeg hogy ugye az AMD most nagyon yolo a vatta új ryzen széria miatt amit egy ideje pátyolgattak a garázsban majd amikor kidobták az intelnek kapkodni kellett így az új coffe lake egy kaby lake csak kicsi naftát kapott még alapul. Végül a ryzen erősebb mint a coffe lake? Vegyük alapul az én dilemmám amd ryzen 3 2200g vagy intel i3 8100. Nem a benchmark és az ilyenek érdekelnek azokat én is láttam hanem saját véleményre vagyok kíváncsi meg tapasztalatokra
2018. máj. 13. 02:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
22%
Nekem 2008 óta nem volt AMD procim, így sajnos nem tudok érdemben nyilatkozni..:)
2018. máj. 13. 07:43
 2/11 MGéza ***** válasza:
A saját véleményem az hogyha kell az erős integrált akkor a Ryzen, más esetben az Intel.
2018. máj. 13. 08:08
 3/11 xKakashix ***** válasza:

én is azt mondanám, hogyha kell az erős integrált GPU akkor Ryzen, egyébként meg Intel, ha esetleg olyan dolgokat csinálsz amihez sok mag kell pl renderelés, streamelés akkor szintén Ryzen, ha inkább csak gamingre kell vagy olyan dolgokra ahol az erős egy mag számít akkor Intel...

nagyjából ennyi

2018. máj. 13. 08:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Az intel erősebb - lásd benchmarkok -, de az amd-ben rengeteg extra van (jobb a videovezérlő, jobb hűtőt adnak hozzá, hasonló felépítésű alaplap am4-ben olcsóbban kijön, a cpu foglalattal kevesebb baj van, a kupaknak jobb a hőátadása stb), erre rájönnek még a friss botrányok is, ami miatt elég jelentős a vöröseltolódás.
2018. máj. 13. 08:26
 5/11 anonim ***** válasza:
A jobb videóvezérlőnek nem sok értelem, ha külön kártya van a gépben.. Én megbízhatóság szempontjából is az Intel-t tartom jobbnak. Szerelő ismerősöm mesélte, hogy a meghibásodási arány is jóval magasabb az AMD-knél. Intel-hez egy jobb hűtő beszerzése nem egy vagyon, nekem az i7 4790-emen egy Cooler Master Hyper 103 hűtő van, 6 ezerért vettem és tökéletesen lehűti, 60 fok fölé sosem megy vele. Annyit még kilehet pengetni egy proci hűtőre, nem kell feltétlenül 10-20 ezres hűtőkben gondolkodni.
2018. máj. 13. 08:41
 6/11 anonim ***** válasza:

#5.

"Szerelő ismerősöm mesélte, hogy a meghibásodási arány is jóval magasabb az AMD-knél"

Azért van rengeteg paszta hibás Skylake és Kaby Lake...

Szvsz. ez alapján általánosítani még mindig hülyeség.

Utolsó 3 mondat meg nem értem hogy jön ide, mert AMD-hez is elég olcsón lehet venni hűtőt illetve a gyári klasszisokkal jobb mint Intel esetén.

Kérdező:

Jelenleg esetben én is az I3-8100-t mondanám.

Bár ha belefér az 1400 mind 2-nél jobb választás.

2018. máj. 13. 10:06
 7/11 anonim ***** válasza:

5#, csak azt felejted el, hogy ha +6 ezret költ hűtésre, akkor már nem a 2200G ellen, hanem ryzen r5 1500X ellen kell szembeállítani, ami ellen az i3-8100-nak esélye sincs.

Egy processzor pedig >20 évig bírja, ha rendeltetésszerűen volt használva, akkor gyakorlatilag 0 az esélye, hogy meghibásodik. A nullának a kétszerese ugyanúgy nulla.

2018. máj. 13. 10:10
 8/11 anonim ***** válasza:

CPU-k nem nagyon szoktak meghibásodni, ha nem "főzi" meg őket valaki. Nekem is vannak olyan Pentium processzoraim amik még az "őskorból" származnak és a mai napig tökéletesen működnek, pedig már van bennük jó pár ezer óra üzemidő.

SZERINTEM az AMD egy sokkal szimpatikusabb gyártó. Alapból olcsóbb (realtíve) processzorokat gyárt, jobban az átlagfelhasználók igényeit veszi figyelembe. Az Intel inkább az irodai / komoly munkákra tervez, ahol nem számít a pénz. A Ryzen esetében még inkább az AMD felé billen a mérleg nyelve. Eleve időtállóbbak, jobb hűtést adnak hozzájuk... itt jegyezném meg, hogy amit az Intel a processzoraihoz ad hűtés gyanánt az valami botrányos. Pont a napokban került a kezeim közé a már említett Pentium procikhoz járó gyári hűtő és összehasonlítva egy 7. generációs i7-hez kapottal, hát ég és föld a különbség minőség terén.

Ami még fontos: az AMD integrált grafikai megoldásai mindig is jobbak voltak és most is azok, viszont Ryzen CPU-k nem minden modellje kapott IGP-t, ellenben az Intellel.

Miben jobb még az AMD? Magok számában, és többszálas (sokszálas :D) teljesítményben, ami az idő előrehaladtával egyre fontosabb lesz, ráadásul most már a gyártástechnológia terén is veri az Intelt (12 vs 14nm).

Összességében elfogultság nélkül azt mondom, hogy az FX sorozat bukása után ismét az AMD tekinthető a jobb gyártónak és az ajánlottabb vételnek.

Mondom ezt úgy, hogy jelenleg Intel-t használok.

2018. máj. 14. 08:14
 9/11 anonim ***** válasza:
A kérdező szerintem leginkább személyes használat során kialakult tapasztalatokra lett volna kíváncsi, azok meg nem nagyon jöttek eddig... Azt hiszem ez is sokat elmond az Intel javára.
2018. máj. 14. 12:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez a hozzászólás pedig a te logikai és olvasási készségeidről mond el sokat. "saját véleményre vagyok kíváncsi meg tapasztalatokra"

Saját véleményeket írtunk, te pedig leírtál egy olyan processzorról tapasztalatot, aminek semmi köze nincs az i3-8100 és a 2200g-hez. Nem mellesleg a meltdown miatt az SSD-k olvasási sebessége haswell rendszereken lefeleződött, tehát nem biztos, hogy olyan jól jártál, mint amennyire beállítod.

2018. máj. 14. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!