Az élet nagy kérdését teszem fel! AMD vagy Intel?
én is azt mondanám, hogyha kell az erős integrált GPU akkor Ryzen, egyébként meg Intel, ha esetleg olyan dolgokat csinálsz amihez sok mag kell pl renderelés, streamelés akkor szintén Ryzen, ha inkább csak gamingre kell vagy olyan dolgokra ahol az erős egy mag számít akkor Intel...
nagyjából ennyi
#5.
"Szerelő ismerősöm mesélte, hogy a meghibásodási arány is jóval magasabb az AMD-knél"
Azért van rengeteg paszta hibás Skylake és Kaby Lake...
Szvsz. ez alapján általánosítani még mindig hülyeség.
Utolsó 3 mondat meg nem értem hogy jön ide, mert AMD-hez is elég olcsón lehet venni hűtőt illetve a gyári klasszisokkal jobb mint Intel esetén.
Kérdező:
Jelenleg esetben én is az I3-8100-t mondanám.
Bár ha belefér az 1400 mind 2-nél jobb választás.
5#, csak azt felejted el, hogy ha +6 ezret költ hűtésre, akkor már nem a 2200G ellen, hanem ryzen r5 1500X ellen kell szembeállítani, ami ellen az i3-8100-nak esélye sincs.
Egy processzor pedig >20 évig bírja, ha rendeltetésszerűen volt használva, akkor gyakorlatilag 0 az esélye, hogy meghibásodik. A nullának a kétszerese ugyanúgy nulla.
CPU-k nem nagyon szoktak meghibásodni, ha nem "főzi" meg őket valaki. Nekem is vannak olyan Pentium processzoraim amik még az "őskorból" származnak és a mai napig tökéletesen működnek, pedig már van bennük jó pár ezer óra üzemidő.
SZERINTEM az AMD egy sokkal szimpatikusabb gyártó. Alapból olcsóbb (realtíve) processzorokat gyárt, jobban az átlagfelhasználók igényeit veszi figyelembe. Az Intel inkább az irodai / komoly munkákra tervez, ahol nem számít a pénz. A Ryzen esetében még inkább az AMD felé billen a mérleg nyelve. Eleve időtállóbbak, jobb hűtést adnak hozzájuk... itt jegyezném meg, hogy amit az Intel a processzoraihoz ad hűtés gyanánt az valami botrányos. Pont a napokban került a kezeim közé a már említett Pentium procikhoz járó gyári hűtő és összehasonlítva egy 7. generációs i7-hez kapottal, hát ég és föld a különbség minőség terén.
Ami még fontos: az AMD integrált grafikai megoldásai mindig is jobbak voltak és most is azok, viszont Ryzen CPU-k nem minden modellje kapott IGP-t, ellenben az Intellel.
Miben jobb még az AMD? Magok számában, és többszálas (sokszálas :D) teljesítményben, ami az idő előrehaladtával egyre fontosabb lesz, ráadásul most már a gyártástechnológia terén is veri az Intelt (12 vs 14nm).
Összességében elfogultság nélkül azt mondom, hogy az FX sorozat bukása után ismét az AMD tekinthető a jobb gyártónak és az ajánlottabb vételnek.
Mondom ezt úgy, hogy jelenleg Intel-t használok.
Ez a hozzászólás pedig a te logikai és olvasási készségeidről mond el sokat. "saját véleményre vagyok kíváncsi meg tapasztalatokra"
Saját véleményeket írtunk, te pedig leírtál egy olyan processzorról tapasztalatot, aminek semmi köze nincs az i3-8100 és a 2200g-hez. Nem mellesleg a meltdown miatt az SSD-k olvasási sebessége haswell rendszereken lefeleződött, tehát nem biztos, hogy olyan jól jártál, mint amennyire beállítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!