Ram csere gondok. Mit tehetnek?
win 7. most csereltem ramot de csipog a gep..
mit tehetek ekkor? a ram serulhetet ?
lehet en benaztam el bar ne probaltam volna meg.
Visszarakom a regit akkor is jelez a gep hogy baj van. Mit tudok esetleg tenni?
Hetfon mindenképpen szolok a szervizesnek de ha esetleg van profi tanacsotok szivesen elfogadom!
Hogy teszed be? a ram slotok jobbról balra mennek, 1 3 2 4, szóval jobbról az elsőébe és a 3.ba kell tenned, ha 2 ramod van.
milyen ramod volt eddig (van egy jó hosszú számokból és betűkből álló sor a ramra ragasztva, az kéne) és milyet vettél mellé?
Alaplap pontos neve (ram slotoktól balra függőlegesen szokott lenni, procitól jobbra)? támogatja a vásárolt ramot (méret és órajel alapján) a lap? Régi alaplapoknál van, hogy csak X GB-osat kezel (pl 2 DIMM slot van és max 8GB a memória mérete, amit kezel, akkor 4 GB/slot a határ, abba 8 gigás nem megy, de van hasonlóan 2 slot 4 GB max stb, de ez főleg régi lapoknál fordul elő), illetve nem szereti a magasabb órajelet.
Esetleg sűrített levegővel megpróbálhatod kifújatni a ram slotok helyét, 1 kis flakon kb 1000 Ft, benzinkutakon kapsz.
Amikor berakod, a kisebb órajelűt rakd az első slotba (és lehetőleg a nagyobb késleltetésűt, CL jelölés).
Mondjuk az se ártana, ha leírnád a pontos beep kódot, illetve az alaplap márkáját, amivel meg lehet határozni a gondot, mert lehet nem a rammal van gondja.
Szia. Ram: ddr400 512 gb ram
Ebbol ketto van.
Ezeket ddr400 1 gbre (kingmax) cserélném.
Alap: p4i65g prescott 800
Az MB lesz, mert a legnagyobb RAMok most 16GB-os modulok (tudtommal).
Az alaplap 2 slotban max 2 GB-ot enged, tehát 1GB-os modulok mehetnek max a gépbe, így annak nem kéne baja lennie, viszont ezek a régi alaplapok nagyon finnyásak a márkára, gyakran 2 teljesen azonossal se hajlandó menni.
Itt megnézheted, 1GB-osból amivel biztosan megy az csak a
"TakeMS MS25D51280S-5"
Nagy eséllyel nem szereti a mostani ramot. Egy BIOS frissítést még megpróbálhatsz, ha berakod az egyik régi ramot.
Innen tudod leszedni, 1.40-es (legújabb, 2007-es).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!