"Eltűnik" a vinyóm! Miért?
Figyelt kérdés
Ha sokat kapcsolom be a gépet,akkor nem ismeri fel az egyik vinyóm!De ha nincs bekapcsolva egy pár napig,akkor bekapcsolás után még tudom használni 1-2órát mielőtt újra "eltűnne".Mi lehet az oka?2010. jún. 13. 23:56
1/7 anonim válasza:
Akkor bizony gond van, valószínűleg haldoklik az a vinyó, vagy hibás az adatkábel.
2/7 A kérdező kommentje:
Ja,egyébként ez már régóta így van!Most szétszedtem mindent,majd összeraktam és működik!Most épp formázom,és eddig nem szállt el(abban bízom,hogy ez megoldja).Ha nem,akkor megpróbálom kicserélni az adatkábelt...
2010. jún. 14. 00:04
3/7 anonim válasza:
Nem lehet hogy felmelegszik, és akkor nem látszik, ha meg kihül, akkor igen?
4/7 anonim válasza:
Nekem egyszer azért csinált ilyesmit,mert rossz volt az érintkezés. Az adatkábel mem volt rendesen rádugva.
5/7 A kérdező kommentje:
Igen,lehet,hogy felmelegedik...
De az érintkezési hibában is lehet valami.
Mindenesetre jelenleg még mindig működik!:)
2010. jún. 14. 16:01
6/7 anonim válasza:
Lehetséges okok a következők lehetnek:Felmelegszik a vinyó és akkor nem jelenik meg vagy akkor tűnik el.Ezt esetleg hűtéssel lehet megoldani, vagy lehet még esetleg a kábelhiba amit az elöttem lévők írtak, nézd meg viszont azt is hogy megfelelően van -e bedugva a kiosztás tehát hogy az elsődleges vinyó az elsődleges kiosztásra van-e bedugva, ( mert ezt nem írtad) de lehet az árramforrással is gond tehát hogy a kábel-csatlakozó nem megfelelő így hol kap, hol meg nem kap áramot, mert ha bootolásnál kap akkor megjelenik de a rendszer már felállt és utána szűnik meg az áramellátás, akkor pedig eltűnik mintha leválasztanád.A vinchesteren lévő csatlakozóval is lehet gond, nem csak a tápegységből kijövőből. pl.:régebbi Maxtor tipusú vinyóknál valamiféle szériahibaként is jellemző volt mert én legalább 10-et láttam ilyet.egy módszer még: ha bekapcsolod a géped, lehet hallani hogy a vinchester felpörög ha nem hallasz ilyet akkot a csatlakozót óvatosan fel-le mozgatvatni próbáld meg és akkor ha beindul a hiba tuti hogy áramkábel hiba. remélem tudtam segíteni.
7/7 A kérdező kommentje:
Utolsónak big thanks!:)
Egyelőre még mindig működik,de ha ne adja isten megint eltűnik,akkor fogom tudni,hogy mihez kezdjek!Köszi!
2010. jún. 16. 18:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!