Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen órajel kéne játékhoz?

Milyen órajel kéne játékhoz?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy egy játékhoz hány GHz szükséges prociból? Tehát van egy érték ami után felesleges húzni a procit nem fog javulni a teljesítmény? Gondolok itt mondjuk egy gtx 1080 vagy 1080ti-vel párosítva. Szóval elég lenne venni egy i5 8600k-t és nem kéne mondjuk i7-8700k, mert azt már nem használná ki a játék? BF1,PUBG,Siege, stb.-re gondolok. Mennyi az az érték, ami felett már felesleges, mert nem hozna semmit, van ilyen??? Vagy mindig a legjobbat kell kihozni belőle? Bocsi, hogy tájékozatlan vagyok a téren, csak érdekelne a dolog. Köszi előre is!
2018. máj. 5. 14:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Az órajel önmagában elhanyagolható. Ott van az intel d950-es procija ami 3,4ghz-en ketyeg, mégsem játékra való
2018. máj. 5. 15:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a választ! És ilyenkor mi a "lényeg"? Amit nézni kell egy procin?
2018. máj. 5. 16:41
 3/7 anonim ***** válasza:

Adott CPU-t érdemes megnézni hogyan szerepel adott játékok alatt.

Tehá soha ne általános dolgokat nézz egy processzornál, hanem mindig egyedileg teszteket.

Pl. ott van Intel Core i5 8400. Alapórajele 2,8GHz. Nekem van egy Celeron D procim 3,2GHz-es. Ettől függetlenül az i5 kb. 1000X-szer erősebb és nagyobb a teljesítménye.

2018. máj. 7. 10:22
 4/7 anonim ***** válasza:
A processzor 40 ezernél drágább legyen, a videókártya meg 60 ezernél. Ez általában bevált recept, hogy max grafikán, fullHD-ben fussanak a mai játékok ...okés egy ideje belerondított a videókártyák árazásába a kriptovaluta bányászat, szóval olyan kártyát érdemes keresni, ami kevésbé közkedvelt a bányászok körében.
2018. máj. 7. 10:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem csak az órajel a fontos, de ez most mellékes. A kérdés megválaszolhatatlan, mert nem tudni, hogy milyen játékokkal játszol, mennyi fps-t szeretnél és milyen grafikán. Pl. nekem 4K-n a G4560 és a GTX1070 gond nélkül megvannak, de FullHD-ban durva procilimitem lenne. CS:GO-ban meg kérdéses, hogy 720p lowon elég-e az íhét GTX1050 mellé...

Processzor választásnál nem feltétlenül az órajel és a magszám a fontos, különben egy FX-9590 mai napig verhetetlen lenne :)

Ez a weboldal egész jól tükrözi az erőviszonyokat: [link]

Ha pedig a várható FPS-re vagy kíváncsi, írd be youtube-ba ezt:

processzor neve + fps test

videokártya neve + fps test

...és a kisebbik érték lesz a várható.

Ha segítség kellene valamilyen alkatrész kiválasztásában, netán a teljes gép megtervezésében, nyugodtan írj privátban :)

2018. máj. 7. 15:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Bőven elég akar egy gtx 1080 mellé is az i5 ! Ha annyira kevesebbet akarsz kolteni akkor eleg ha veszel egy b360-as lapot es egy i5 8600-at vagy 8500-at! De ha kell akkor jo lesz a 8600k is! Amúgy meg pl ott van az i5 8400T ami 1.7 GHz-n megy és mégis erősebb mint egy i5 6500 vagy egy 4 Ghz-re huzzot i5 4670K!
2018. máj. 7. 16:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Fuhu, nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2018. máj. 8. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!