Milyen órajel kéne játékhoz?
Adott CPU-t érdemes megnézni hogyan szerepel adott játékok alatt.
Tehá soha ne általános dolgokat nézz egy processzornál, hanem mindig egyedileg teszteket.
Pl. ott van Intel Core i5 8400. Alapórajele 2,8GHz. Nekem van egy Celeron D procim 3,2GHz-es. Ettől függetlenül az i5 kb. 1000X-szer erősebb és nagyobb a teljesítménye.
Nem csak az órajel a fontos, de ez most mellékes. A kérdés megválaszolhatatlan, mert nem tudni, hogy milyen játékokkal játszol, mennyi fps-t szeretnél és milyen grafikán. Pl. nekem 4K-n a G4560 és a GTX1070 gond nélkül megvannak, de FullHD-ban durva procilimitem lenne. CS:GO-ban meg kérdéses, hogy 720p lowon elég-e az íhét GTX1050 mellé...
Processzor választásnál nem feltétlenül az órajel és a magszám a fontos, különben egy FX-9590 mai napig verhetetlen lenne :)
Ez a weboldal egész jól tükrözi az erőviszonyokat: [link]
Ha pedig a várható FPS-re vagy kíváncsi, írd be youtube-ba ezt:
processzor neve + fps test
videokártya neve + fps test
...és a kisebbik érték lesz a várható.
Ha segítség kellene valamilyen alkatrész kiválasztásában, netán a teljes gép megtervezésében, nyugodtan írj privátban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!