Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem megy a vízhűtésem?

Miért nem megy a vízhűtésem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan gonddal fordulok hozzátok, hogy alaplapot cseréltem egy B360-HD3-ra. Van egy Deepcool Malestorm 240T vízhűtésem és eddig a pumpa (a régi alaplapomon) a CPU fan header-be volt dugva és pulzált és láttam, hogy működik szóval nyugiba voltam. Most sajnos abszolút nem pulzál az új alaplappal, pedig a gép szerint megy. Rádugtam a CPU fan aljzatra próbaképp egy ventilátort, az megy, valamint a vízhűtés is villog más aljzatról, de halványan. Ha feltolom 100%-ra a CPU hűtését, akkor villog mint az atom, de semmilyen más esetben nem. Tudja esetleg valaki, hogy ez mért fordulhat elő?

Köszönöm a válaszokat!

#gigabyte #vízhűtés #CPU #DeepCool #Gigabyte B360 HD3 #malestorm #malestorm 240t #cpu fan header
2018. máj. 3. 12:22
 1/5 anonim ***** válasza:
Csak úgy poénból: a proci közben hány fokos?
2018. máj. 3. 12:44
 2/5 A kérdező kommentje:
Na hát ez az, hogy 22. Szóval papíron működik gondolom én :D Csak 20%-on megy amúgy a pumpa most a Gigabyte System Information Viewer-el megnéztem. 50%-nál kezd el a pumpa villogni, szóval csak túl lassan megy. Hm...
2018. máj. 3. 12:51
 3/5 anonim ***** válasza:
alacsony hőfoknál van, hogy el se indul a pumpa, csak szólok. Lehet az új lap valamivel intelligensebb, mint a régi.
2018. máj. 3. 13:30
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha aram szabalyzassal mukodik es nem PWM jellel, akkor lehet tul kicsi az aramerosseg a beindulashoz alacsony szazalekon, ez ventillatoroknal is gyakori.
2018. máj. 3. 13:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, igazatok lesz. A pumpa nem indul be, alacsony százalékon, csak ha a hőfok megköveteli. Utána jártam jobban a tanácsaitok után, és igaz. Nekem csak azért volt gyanús mert a régi lapon nem igy volt és nem vettem észre szignifikáns különbségeket az új és a régi közt. De köszönöm, minden rendbe, ment a zöld pacsi :)
2018. máj. 3. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!