Kevés neki a táp?
A minap processzort váltottam ,azonban egy olyan probléma ütötte fel a fejét játékoknál hogy 1-2 percenként pár másodpercre leesik az FPS 25-26 ra.
Olvastam fórumokon hogy lehetséges hogy táp probléma.
Konfig: Processzor: AMD FX-8350 Octa-Core 4GHz
Memória: 2 KINGSTON 4096MB HyperX DDR3 1333MHz Videókártya: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti Windforce OC 4GB GDDR5 128bit PCIe
Alaplap: ASUS M5A78L-M LX V2
Ház: Cooler Master 331
Tápegység: Chiefect A80 400W
Milyen hűtő van a CPU-n?
Szvsz. a CTG-nek nem kellene hogy gondot okozzon ez a konfig.
De amúgy azt nézem hogy elég gyér a VRM azon az alaplapon, de alap frekvencián nem kéne gondot jelenteni neki.
Amennyiben a CPU hűtés és hőmérséklet rendben van...
Lapon gyenge, hűtetlen VRM, 99% hogy ez a gond.
Nyomass valamiféle CPU stressz tesztet például Prime95, közben pedig HWiNFO-val nézd az órajelet. Amennyiben nem stabil és néha ledobálja (pl. 1600MHz köré) akkor megvan a probléma oka.
Teszteredménye: [link]
Processzorhűtő:Cooler Master Hyper 212 EVO 120x80x159mm (RR-212E-16PK-R1)
Akkor ez alaplap probléma ?
Mert ilyen gond az előző processzoromnàl nem jelentkezett.
Igen, "gyenge" a lap egy ilyen FX alá.
Mi volt az előző procid? Alulfeszeléssel esetleg próbálkozhatsz, hátha segít.
Így már érthető, hogy azzal miért nem volt probléma.
Egy lapcsere mindenképp kell. Valami jobb 970 vagy 990 chipsetes, lehetőleg 8+2 fázisú, hűtött VRM-el.
Újonnan már nem nagyon vannak (komolyabb) AM3+ deszkák, egyet viszont találtam ami megfelelő lenne: [link]
Köszönöm szépen a válaszokat,sikerűlt megoldanom.
Nem kellett új lapot vegyek csak a Biost Ubdateltem és megoldódott a probléma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!