Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől melegszik még mindig a...

Mitől melegszik még mindig a processzor?

Figyelt kérdés
AM2 5200+ processzor, a gyárilag adott hűtővel felszerelve. Megtisztítottam a portól a ventilátort és a hűtőbordákat, letisztítottam a régi hővezető pasztát és újat tettem a helyére, a hőmérséklete mégis 50 °C körüli alapjáraton, és ha terhelem, felmegy 65 °C-ig is. Mit tudok még tenni vele? Új, nagyobb hűtő? Ha igen, akkor milyent lenne érdemes?
2010. jún. 13. 14:25
 1/10 anonim ***** válasza:

Az enyém alapjáraton 70fok és max 80 terheléssel.

Semmi gond nincs vele, 100 fok felett szoktak elhalálozni, tehát még bőven jó.

Amúgy lejjebb már nem igazán tudod nyomni, maximum egy vízhűtéssel, de ennyi bőven megfelelő.

Nem fikázni akarom, de az AMD-s procik mindig is melegedősek voltak.

Ha rám hallgatsz, akkor nem cseréled le a hűtőt, kivéve ha hangos.

2010. jún. 13. 14:46
 2/10 anonim ***** válasza:
Nagyon meleg van, megviseli a régebbi gépeket, nézd meg, hányan kérdeznek hasonlót? Nem bírja a venti, nem bírja a táp. Valahogy meg kell védeni, korlátozd a forró lakásban a használatot.
2010. jún. 13. 14:48
 3/10 anonim ***** válasza:
47%
Volt egy AMD-s gépem, nyáron mindig túlmelegedett (nem is kicsit). Az Intel sokkal jobb.
2010. jún. 13. 14:49
 4/10 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges korlátozni a géphasználatot, ha nem bírja, akkor kukaérett. Na nem azért mondom, nem szívesen dobnám ki az elavult 5 éves gépem se, de azért ez alapvetően elvárható h megbízható legyen és mindig menjen ha kell. Ha nem megy, másik kell.

Am nekem proci 49 vga 67, semmivel sem melegebb mint télen volt. Régebben takarítás nélkül hónapokig ment a proci 78 fokon mire észrevettem. Attól se lett baja.

2010. jún. 13. 14:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Ja utolsó vagyok, nekem is Intel, 3.0 P4.
2010. jún. 13. 14:53
 6/10 anonim ***** válasza:
Intel más kategória, mint az AMD, akárhány éves.
2010. jún. 13. 15:15
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezek még egészséges hőmérsékletek.

A hűtőcsere jó megoldás.

Én "Arctic Cooling Freezer 64 PRO"-t használok.

De jó a "Cooler Míster Hyper TX2" és "TX3" is. Ezekkel legalább 15°C-kal hűvösebb lesz.

Egy rendszerhűtő olcsóbb megoldás és az is számít. Én "Noctua"-t javaslok.

2010. jún. 13. 16:04
 8/10 anonim ***** válasza:
65 fok még nem vészes. Nekem is annyi jár terhelve az e8200. Igaz egy hete még csak 55 fok volt terhelve, de ez a 35 fok betett neki is szépen.
2010. jún. 13. 17:46
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem egy Intel Core 2 Duo van és alapjáraton 45°C-os
2010. jún. 14. 07:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam :)
2010. jún. 14. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!