Játékokra melyik a jobb processzor? (i3-8100 vs ryzen 5 2400g)
Laikusként megmondom nekem az Intel mindig is jobban bejött, mert olyanokat is hallottam, hogy az intel mindig is jobb lesz a játékokhoz és az amd procik olykor-olykor instabilak és jobban melegednek. Most hogy kijöttek az olcsóbb alaplapok a 1151 v2-es procikhoz szeretnék venni minél hamarabb egy budget gamer géphez egy alapkonfigot (kari nélkül 8 gigával), amíg a 8100-as ára feljebb nem megy. És majd később venni bele egy GTX1050-est ha lesz pénzem. Ugyanakkor az is feltűnt, hogy a Ryzen 5 2400G-s iGPU-ja a vega11 elég jól teljesít játékokban és az a konfig csak egy 20-assal lenne drágább és a jövőben abba is vehetnék egy komolyabb kártyát. Na viszont most az alaplap CPU socket-jével én hosszú távon akarok gondolkodni és nem tudom, hogy melyik processzor lenne életképesebb a következő 5 évben. Tudom, hogy jelenleg sem ezek a legerősebbek, de bármikor tudnék fejleszteni egy másik erősebb procival viszont itt jön képbe a foglalat... Egy kompromisszum gamer PC-be melyik CPU lenne a legjobb választás, ha később esetleg fejleszteni is szeretnék, de alapvetően egy stabil gépre vágyok?
#2: "AMD-t egy olcsóbb lappal is tudod húzni, szorzózára Intelt viszont szinte sehogy"
Semmi célom tuningolni. Ahogy fentebb is írtam totál laikus vagyok és a gépet is szervizben fogom összeszereltetni, mert fo**k, hogy eltöröm a proci lábát. 😅
Szóval nekem a megbízhatóság, időtállóság és ár/érték arány számít a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!