Videokártya csere, miért csökkent a teljesítmény?
Egy ilyen konfigom volt:
Asus p5k alaplap
4gb ddr2 Ram
Intel Core 2 Quad Q9550, 2833 MHz Cpu
FSP HYPER S 700 táp
Asus R9 270x 2gb videokártya
Ezzel a konfiggal szinte az összes játékot tudtam a maximális grafikai beállításon játszani (néha egy-két kompromusszumot kellett kötnöm de nem számottevő)
A videokártyám elromlott helyette vettem egy GIGABYTE GeForce GTX 1050 OC Low Profile 2GB karit,ami elméletben egy 20-25 %-al még többet is tud az előző kártyámnál mégis utána a teljesítmény drasztikusan lecsökkent.A world of tanks 1.0 szinte teljesen alap beállításokkal játszható csak előtte ment fullban Asassins creed Black Flag szintén csak szinte teljesen alap beállításokkal produkál játszható fpst-t . Mitől lehet ez?Lehet hogy ez az újabb kari már valahogy nem díjazza az egyébként elavult konfigomat?Vagy hibáslenne a kártya?
Akinek van ötlete kérem segítsen,előre is köszönöm!
DDU-val gyalulj le minden VGA drivert, még a most használtat is. Ezután futtass egy Lemezkarbantartót, és egy CCleaner-t. Utóbbiban a registry pucolás is benne van. Eztán töltsd le a legfrissebb driver-t az Nvidia weboldaláról, és telepítsd fel.
Ha ez nem oldja meg, akkor még egy teljes rendszer újratelepítést is megpróbálhatsz (a játékokat se hagyd fenn). Ha ez sem segít, akkor 90%, hogy nem szoftveres a gond.
Amúgy elég nyegle 1050-et választottál, szóval a hőfokra sem árt ha ránézel, biztos ami biztos.
Dehogy volt jobb, ki mondott ekkora marhaságot...
CPU limited van, csak itt már nagyon érződik, hatalmas szakadék tátong a vga és a cpu között. Az pedig hiba volt, hogy 2gb-s vga-s vettél 2018-ban játékra, szűk keresztmetszet, akárcsak a 270x-nél.
Itt azért elég szembetűnő a különbség,meg mint írtam az r9-essel szinte mindent tudtam maxon játszani.Holnap ki lesz próbálva az 1050-es egy jobb konfigon aztán majd meglátjuk ott mit tud.
Mindenkinek köszönöm a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!