Lényegébe szeretnék összerakni magamnak egy stremer gépet. Annyi féle setupot összeraktam már magamnak, de valahol úgy érzem mindig el bukik maga a setup. Némileg értek hozzá Én is, de nem érzem magamat magabiztosnak mindig elbizonytalanodok. Ezért is kérném segítségeteket, hogy összerakjunk egy stremer gépet ami azért viszi a mai játékokat illetve stremelni is lehet vele nyugodtan. Árban nem szeretném, hogy a csillagos eget verdesse ezért nem is keresek boltokba konkrét összerakott gépeket ( vagy másoljak onnan konfigokat?) (300.000 Ft fölé nem akarok menni. Nyilván beérem akár egy 150.000 Ftos géppel is )
Gondolom jó grafikán akarsz játszani, szóval gtx 1060 6gb és rx 570 8gb feletti kártya kellene neked. Ami épp belefér.
Ram is minél több és 8gb modul minimum.
2018. ápr. 24. 11:06
2/8 A kérdező kommentje:
Igen az AMD ryzen 5 1600X el szemezgetek (mivel hasonló teljesítményben ahogy nézem at Inteles procik kétszeres árban vannak) illetve egy GTX 1050 el (nem feltétlen akarom felhúzni a játékokat teljesen grafikailag.)
RAM ot keresek még valami jó minőságüt mégis vaami olcsóbbat. 8GB ot tervezek (több egyenlőre szerintem fölösleges) Táp az talán meg van meg még egy procihűtő amivel nem igazán vagyok kibékülve szóval arra is elfogadnék valami ajánlatot
2018. ápr. 24. 11:15
3/8 anonim válasza:
i7 8700k 100k, alaplap 40-50k (igen, normális alaplapot kell venni, nem a 19ezer forintosat), RAM 8gb (mocsok drága a 16, játékhoz egyelőre elég a 8, később bővíthető) 25k, hűtő 8-10k. Egy ilyen konfiggal jó darabig nem lesz problémád, minden stabil lesz rajta, tudsz streamelni és játszani is. Videokártyának meg döntsd el, hogy mire van szükséged. Ha ekkora keret van rá, én Intel processzort ajánlanék. Ha nem fontos, hogy Intel legyen (nekem pl. az), akkor szétnézhetsz az erősebb Ryzenek között, játék és streamelés esetén jónak tűnnek.
2018. ápr. 24. 14:18
4/8 A kérdező kommentje:
Igen alaplapot 25 ért néztem szerintem az is elég jó. a 8 GB ram bőven elég lesza játékokhoz amiket tervezek egyenlőre. A CPU kell kicsit erősebb legyen de a ryzen 5 1600x elég erős lesz. Már csak az a kérdés, hogy az AMD maradjon ha streamelni akarok vele (interneten olvastam!!! hogy nagyon melegszenek. Ez még mindig fent áll az AMD nél vagy nyugodt szívvel vehetek? Vagy esetleg nagyobb hűtés kell rá?). Maga a setup úgy nézne ki, hogy lenne ez a csinos gép amit összerakok és erről csak a stream menne. Minden egyéb egy másik Laptopról menne. Tehát annyira le sem lenne terhelve. Illetve ha már itt tartunk esetleg egy jó kis monitort tudtok ajánlani?
2018. ápr. 24. 15:37
5/8 anonim válasza:
Ha ekkora budget van, akkor egy kicsit többet áldoznék processzorra és alaplapra, azokat a legnehezebb lecserélni. Olyan 30-35ös alaplapok közül is lehet jókat kifogni, de meg kell nézni a funkciókat, egy streameléshez valószínűleg elég. Nyugodt szívvel vehetsz Ryzent különbne, de az általad említettnél vannak azért újabb és erősebb modellek is. Már mit értesz az alatt, hogy "minden más" a laptopon menne, arról olvasnád a Kappákat? Monitorok közül LG vagy Samsung, 60-65k 27" IPS, azokkal nem nagyon lehet mellélőni.
2018. ápr. 24. 15:44
6/8 anonim válasza:
Sajnos azt kel mondjam olcsóbb processzor fog kelleni abba a gépbe mint a Ryzen 5 1600X mert vga még streamelésnél is jobban számít gtx 1080-ig! és minimum egy gtx 1070 kéne oda. és 300 ezer Ft-s gépbe nem olyan egyszerű gtx 1070-et rakni:
Ryzen 5 150X-et felhúzod 4 GHz-re és kb egy i7 7700 szintjét is hozhatja!
2018. ápr. 26. 16:05
8/8 MGéza válasza:
AMD-ről olvashattad hogy nagyon melegszik, de a Ryzen nem annyira. Régi beidegződés hogy egy erős AMD fűt mint a kazán, ami igaz is az FX 9xxx szériában. De megnyugtatlak a gen 8 Intelek is fűtenek, a Tcase érték 105C°, de hasonlóan magas értéket viselnek el a Ryzenek is, szóval ebből ne indulj ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!