Miért lassú az új ssd? Be kell valamit állítani, talán a biosban?
Tegnap raktam rá win10 rendszert. Igaz, hogy a betöltés gyors meg minden, de egy nagyobb fájl másolása kapcsán figyeltem a feledatkezeloben a sebességet egyszerre volt kB 150mb/s olvasás illetve írás 100%...konkretan lefagyott a gép... Nem értem, talán valamit be kell állítani a biosban nem tudom...
Alaplap Asus b85m-g 6gb/s csatlakozók
Adata su700 ssd...
70gb-ot raktam rá a120-bol tehát hely maradt rajta...
Koszi
Tápot chiftec a80 már nem gyártják... De semmi gondom vele, tudok játszani, minden műveletet elvegez, de ha egy minimum 5gbot masolok, akkor lemez 100%...es akkor nem tudok mellette mást csinálni...
Azért vagyok csalódott, mert egy wd hdd-m van ami szintén képes volt erre a sebessége olvasási és írási sebességet tekintve...
Végeredményben nem 500mb/s őt kellene látnom?
Trim engedélyezve van? Írd be rendszergazdai parancssorba:
fsutil behavior query DisableDeleteNotify
Ha 0 a válasz akkor be van kapcsolva, ha 1, akkor nincs.
A bios-ban állítsd ahci-ra a sata vezérlőket:
A biosban achi van beállitva, letöltöttem az ssdlife programot és trim: supported, enabled...
tehát be van kapcsolva.
a lapozó fajlt állitottam be egy hddre(1-1,5) értékre, ssdn ki van kapcsolva, illletve van egy oldal ahol ajanlottak még legalább 10 beállítást mindet megcsináltam...
azt tapasztalom, hogy nem érezhető nagyon lassulás mégis a feladtkezelőben egy sor windowsos feladat fut ami sztem nem kellene mind, viszonylag alig van iras olvasás mégis ugrál az erték 100%ig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!