Számítógépbajok, mi lehet a gond?
Üdvözlet, a probléma a következő:
Éppen filmet néztem már egy ideje, amikor hirtelen megállt a kép, feljött egy kékhalál szerű kiírás, (amit nem is volt időm értelmezni olyan gyorsan történt minden) majd újraindított a gép. A gép újra is indult csak képet nem mutatott a monitor. Régen volt már erre precedens, ezért nyomtam egy restartot. Elsőre sikeresnek bizonyult de a gép bootolása megakadt és gyakorlatilag nem csinált tovább semmit. Magatehetetlenségemben leállítottam a gépet és azóta ha ismételten újra akarom indítani nem ad képet a monitor. Egyszerűen jelet nem kap... nem tudom mi lehet a gond, tán egy szaftos bootvírus?
Az (értelmes) ötleteket, tanácsokat előre is köszönöm...
Próbáld meg "csökkentett mód"-ban futtatni.
És ha sikerülne elindítani normál módba meg ha kijönne még egyszer a kék halál felirat, akkor utána menj a sajátgépre jobb klikk --->tulajdonságok--->Speciális fülre és itt az Indítás és helyreállításnál a beállításra kattintva a rendszerhibánál az "Automatikus újraindítás"-t húzd ki. Így majd a hibakódót kiírja.
Vagy ha még segít, eseménynaplóba megnézed...
Amúgy próbáltad más monitorral, az is lehet bekrepált...
Lehet, hogy meghalt a RAM. Általában akkor csinál ilyeneket.
"Magatehetetlenségemben leállítottam a gépet és azóta ha ismételten újra akarom indítani nem ad képet a monitor. Egyszerűen jelet nem kap... "
Tényleg nem kap jelet (villog rajta a power led, például), vagy kap jelet, de fekete a kép? Lehet, hogy videokártya halt meg. Ugyanis filmnézéskor szükség lehet a vidkari hardveres dekódolására is.
Legjobb, ha beszélsz egy haveroddal, és egy délután megnézitek a gépet. Próbáld ki, hogy cserélgeted az alkatrészeket a gépedben az övére. Úgy, ha szerencséd van, kiderül, hogy mi a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!