Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Macbook tárhely bővítése SD...

Macbook tárhely bővítése SD kártyával?

Figyelt kérdés

Szeretnék majd egy Macbook Airt, legolcsóbban 270-300 ezer forintért lehet megvásárolni a 128 GB-os verziót, azonban olvastam, hogy ez valószínűleg kevés lesz. Viszont ahhoz, hogy 256 gigásat vegyek, 70-100 ezer forinttal többet kéne fizetnem, ami már nem igazán férne bele. Ha vennék egy 64 vagy 128 GB-os SD kártyát és azt beleraknám (mindig benne lenne), akkor az úgy jó lenne? Még mindig olcsóbb...

Illetve bármilyen SD kártyát belerakhatok? Sandisk-et néztem eddig, az jó?

Bocsánat, ha hülyeséget kérdeztem, de ehhez annyira nem értek, szükségem lenne segítségre, hogy hogyan oldjam meg ezt a tárhely problémát.

2018. ápr. 15. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Adatokat tudsz azon is tárolni. A sebessége kb tizede a belső tárhelynek.

Arra figyelj hogy megbízható, eredeti kártyát vegyél, ha nem akarod hetente elveszteni az adataid.

Ezen kívül USB-s hordozható merevlemezt is hozzá tudsz kötni, 20ezerért 1TB - még olcsóbb, még lassabb.

2018. ápr. 15. 17:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Egy SD kártya sebessége töredéke a belsőének és marha lassú. Akkor inkább külső HDD...
2018. ápr. 15. 17:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem is 128as Macbook Airem van már több mint egy éve. Eddig tökéletesen elég volt a tárhely.

Most is van 43GB szabad helyem, hogy fent van az Office csomag, Android Studio, IntelliJ, Sublimetext, Netbeans, Kindle, MySql workbech és még pár kép.

Gondolom a programokból látod, hogy nem egészen kezdő felhasználó vagyok.

A projecteket, amiken dolgozok/dolgoztam egy 1TBos külső HDDre mentem le általában.

Kényelmesen elvagyok. Az emúlt 1,5 évben csak talán 2x telítettem meg majdnem, de akkor is elintéztem azzal, hogy a régebbi nem használt fileokat átraktam külső hddre.

Magyarul a 128GB is teljesen elég. A zenék is félmek most már steamelve vannak, ezért nem kell lokálisan tárolni és kb 10 ezer kép is még 10GB alatt van. Nagyon nincs olyan dolog, amit feltudnál rakni.

Ha NCoreozni akarsz és játékokkal játszani plusz egyszerre mondjuk 5db virtuális gépet használni, akkor meg nem a Macbook Air való neked :D

2018. ápr. 17. 18:17
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem, játszani nem szoktam, nem is fogok. Valószínűleg elég lesz akkor a 128 giga, nekem sincsenek amúgy nagy igényeim, még nem tudom pontosan miket telepítenék, de az Office program biztos kelleni fog.

2018. ápr. 17. 21:35
 5/5 anonim ***** válasza:
bő 1 hónappal az új macbookok bemutatás előtt szerintem ne vegyél mostmár semmit
2018. ápr. 26. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!