Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Most ennyit tényleg ér ez a...

Most ennyit tényleg ér ez a gamer PC vagy aki ajánlotta az át vert?

Figyelt kérdés

Egyik barátom facebook-on össze linkelt nekem egy PC-t de sokan mondtak, hogy ilyen áron sokkal jobbat veszek:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2018. ápr. 13. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A barátod csak szívatni akart valószínűleg, ez egy bődületesen rossz összeállítás.
2018. ápr. 13. 15:02
 2/6 anonim ***** válasza:

i5 4430 használt ára valahol 20e.

60 ezerért már coffee lake processzorból kapod az i5-öt, ami 6 mag 6 szál, teljesítményét nézve kb 2x lenyomja a linkelt processzort. Vagy ott a Ryzen (csak oda kell videokártya is a többségénél).

Alaplap megint gázos, normális AM4 foglalatos lap kerül ennyibe, de picit drágábban kijön a coffee lake-s lap is.

1066MHz ram felesleges, mikor használtan utánad dobják az 1600-at kis késleltetéssel (cl9-cl11 közt) és az órajel ott többet ad, mint a késleltetés.

Merevlemez valami régi beragadt amradvény, manapság 1 TB-os 7200 fordulatos HDD-t kapsz 13-14 ezer körül és azok jók is (igaz 3.5ösek, nem 2.5 notebook méretűek).

Külső SSD minek? messze lassabb az USB port miatt, mintha SATA kábellel vagy m.2 foglalatta rányomnád az alaplapra közvetlenül.

A gépház ízlés kérdése, sajnos a rendes weboldala bugos és nem tudni milyen szabványok mennek bele.

[link]

Specifications ->Specs

Táp abba a házba való, bár normális gépháznál nincs ilyen gond.

A gtx 970 már régi kártya, 130-ért egy gtx 1060 lenyomja teljesítményben.

Igen, troll gépet kaptál, ennyi pénzből mai modernebb alkatrészekkel jobbat ki lehet hozni.

2018. ápr. 13. 15:29
 3/6 A kérdező kommentje:
2018. ápr. 13. 16:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Ezerszer jobb, kivéve a gépházat. Kolink-ot én nem vennék.
2018. ápr. 13. 16:43
 5/6 anonim ***** válasza:

600-650 wattos táp csak olyan gépekbe kell, ahol 2 videokártya van a gépben, azoknak az ára meg 28-30 ezerről indul, amit meg is éri venni.

Egy ilyen kártya mellé még 500w is kissé túlzás, de ott az enermax triathlor eco, a corsair cx m (nem a sima cx, a moduláris fajta), olcsóbban cooler master materwatt lite, antec basiq, evga supernova g3 (nagyon talán g2), be quiet pure power és társai.

Kártyából használttal jobban kijössz, még akkor is ha bányásztak a géppel, de garanciális.

pl:

[link]

170e és messze többet tud, mint az rx 580 (itthon annyira nem ismert, de az inno3d viszonylag jó márkának mondható).

Ha ismertebb márkát akarsz, akkor:

[link]

185e MSI kártya

EVGA-t direkt nem linkelek, mert volt valami gond a hűtésnél régen, amire adtak ki javító kitet, de aztán hogy azt most az eladó megvette-e rá vagy sem (mert ugye ingyen nem jár ha már gyártó miatt rossz a kártya), fene tudja.

Gépház ízlés kérdése, én picit drágábban nzxt Source 340-et vennék.

2018. ápr. 13. 17:00
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem 130k a keretem vga-ra, tapbol akkor meg ezt veszem: ha erre az enermax-ra gondoltál [link]
2018. ápr. 13. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!