2 ventilátor szabályozása egyetlen alaplapi csatlakozóval?
Lenne 4 venti a gépbe, viszont csak 3 ventilátor csatlakozó van az alaplapon. Utánaolvastam, és azt kaptam, hogy nem elég egy sima 3 pines elosztó, illetve meg kell kicsit buherálni, hogy jó legyen. Azt ajánlották, hogy a második ventinél a sárga kábelt el kell vágni, mert különben a gép nem tudja rendesen értelmezni a ventilátor fordulatszámát. Na most én találtam egy ilyen elosztót:
www (pont) pcx (pont) hu/3pin-2x3pin-y-kabel-238475
Ezen a másodikba nem is megy sárga. Szóval a következtetést levonva, ha ezt az alaplapi venti 3 pinre dugom, ebbe meg bele a két ventilátort, akkor a kettő ugyanazon a fordulaton fog menni, de szabályozható lesz?
Szerintem ez gyárilag úgy van szerelve,h szabályozhatók legyenek a ventilátorok vele.
A ventilátoroknak viszont biztosan PWM-eseknek kell lenniük! (mert ha nem,akkor nem lehet szabályozni a fordulatukat)
Ha 3 csatlakozód van a deszkán,egy kell a processzornak,másik kettővel tudsz gazdálkodni,azokról kell megoldanod a 4 ventit,tehát 2-2 minden csatlakozóról.
Ha nincs még torony hűtésed a processzoron,javaslom egy postával rendeld meg azt is,mert a 4 venti kevés lesz szerintem egy alap hűtéshez,és nem árt tartalék hűtő pasztát is tartani...(vasárnap amikor a boltok zárva vannak igen jól jön,tapasztalat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!