Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2 ventilátor szabályozása...

2 ventilátor szabályozása egyetlen alaplapi csatlakozóval?

Figyelt kérdés

Lenne 4 venti a gépbe, viszont csak 3 ventilátor csatlakozó van az alaplapon. Utánaolvastam, és azt kaptam, hogy nem elég egy sima 3 pines elosztó, illetve meg kell kicsit buherálni, hogy jó legyen. Azt ajánlották, hogy a második ventinél a sárga kábelt el kell vágni, mert különben a gép nem tudja rendesen értelmezni a ventilátor fordulatszámát. Na most én találtam egy ilyen elosztót:

www (pont) pcx (pont) hu/3pin-2x3pin-y-kabel-238475

Ezen a másodikba nem is megy sárga. Szóval a következtetést levonva, ha ezt az alaplapi venti 3 pinre dugom, ebbe meg bele a két ventilátort, akkor a kettő ugyanazon a fordulaton fog menni, de szabályozható lesz?

2018. ápr. 12. 20:18
 1/6 Fantom83 ***** válasza:

Szerintem ez gyárilag úgy van szerelve,h szabályozhatók legyenek a ventilátorok vele.

A ventilátoroknak viszont biztosan PWM-eseknek kell lenniük! (mert ha nem,akkor nem lehet szabályozni a fordulatukat)

Ha 3 csatlakozód van a deszkán,egy kell a processzornak,másik kettővel tudsz gazdálkodni,azokról kell megoldanod a 4 ventit,tehát 2-2 minden csatlakozóról.

Ha nincs még torony hűtésed a processzoron,javaslom egy postával rendeld meg azt is,mert a 4 venti kevés lesz szerintem egy alap hűtéshez,és nem árt tartalék hűtő pasztát is tartani...(vasárnap amikor a boltok zárva vannak igen jól jön,tapasztalat)

2018. ápr. 12. 21:40
 2/6 A kérdező kommentje:
Processzor hűtő természetesen be van dugva, azon kívül van 3 csatlakozó ház ventilátornak. Nekem 4 ventim van, és arra vagyok kíváncsi, hogy a linkelt elosztóval tudok-e 2 ventit szabályozni (úgy, hogy a fordulata a 2 elosztóra kötött ventinek ugyanannyi, így egyszerre változik).
2018. ápr. 12. 21:58
 3/6 Fantom83 ***** válasza:
Szerintem menne a dolog.
2018. ápr. 12. 22:30
 4/6 A kérdező kommentje:
Arra esetleg tud még valaki tippet, hogy ha a ház elejébe kötök ventilátort zúg tőle a gép? Próbáltam mellette kibélelni is egy kicsit, de nemigazán jött össze.
2018. ápr. 13. 12:38
 5/6 Fantom83 ***** válasza:
Ha zúg,akkor nincs anyag a gépházadban.
2018. ápr. 13. 18:18
 6/6 A kérdező kommentje:
Tényleg nem a legmasszívabb, de azért van benne anyag.
2018. ápr. 14. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!