Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kezdjek neki egy új...

Hogyan kezdjek neki egy új számítógép alkatrészeinek kiválasztásához?

Figyelt kérdés

Nem igazán értek a témához, és az ismerőseim sem, szóval nekem kéne megoldanom a dolgot. Tudom, hogy sokba fog kerülni, mivel szeretnék az újabb játékokkal is magas grafikai beállítások mellett játszani.

Már ott elakadtam, hogy Intel vagy AMD? És mik kellenek még? Melyik alkatrész fontos ahhoz, hogy jól fussanak a játékok?

Az új gépre első körben 200.000 Ft-ot szánok. Ha ez nem elég, akkor gyűjtök még, de mint mondtam, nem értek a témához, nem tudom, mennyibe fog kerülni.

Amim most van (ennyi infót tudtam kisajtolni a gépemből):

Processzor (CPU): Intel Pentium CPU G840 2.80GHz

Memória: 4044

Videókártya: ATI Radeon HD 4650

Videó memória: 2272

Számítógépház: Sharkoon REX3 Value Edition

Alaplap: MSI MS-7756

2018. ápr. 12. 11:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Miért akarsz olyat csinálni, amihez egyáltalán nem értesz? Kérj ajánlatot konkrét konfigurációra akár itt, akár boltokban!
2018. ápr. 12. 11:41
 2/8 A kérdező kommentje:

Mert mindenhol azt olvastam, hogy előre összeszerelt gépet nem éri meg megvenni.

De ha valaki tud konkrét összeállítást írni, vagy linkelni egy előre összerakott gépet, amit megéri megvenni, azt nagyon megköszönném!

2018. ápr. 12. 11:51
 3/8 anonim ***** válasza:

Kérdezd itt:

[link]

A téma elején vannak kérdések, azokat megválaszolod és kapsz egy konfigot. Ha akarod még úgy is összerakják, hogy adott boltban meg is tudd venni.

2018. ápr. 12. 11:57
 4/8 anonim ***** válasza:

Így van, előre összeszerelt gépet általában nem veszünk. De nem is ezt javasoltam, hanem azt, hogy mondd el az igényeidet, és annak alapján egy szaküzletben, vagy egy olyan oldalon, ahol hozzáértő emberek vannak, kiválasztják a megfelelő alkatrészeket, illetve egy boltban össze is rakják a konfigurációt. Én erre nem vállalkozom, de ha magasabb szinten akarsz játszani, akkor az alábbi három dolgot fogadd meg:

1. A processzor legalább négy szál futtatására legyen képes.

2. A memória legalább 8 GB legyen! Érdemes két modul formájában (pl. 4 GB + 4 GB) létrehozni.

3. A videókártya ne legyen olcsóbb 30 ezer forintnál!

2018. ápr. 12. 11:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, megfogadom, amiket írtatok. :)
2018. ápr. 12. 12:59
 6/8 szántóvető ***** válasza:
100%

ha elég a fullhd 50-60 fps highon akkor megteszi egy gtx 1060 6gb.jobb márka 120e körül kezdődik.nem ártana egy táp sem ami alsó hangon 20e.

ha megtartod az alaplapot akkor i7 3770 lenne célszerű,16 gb rammal.előbbi kb 40e használtan,a ram kb 20e.ez így már 200e ha jól számolom.

ha teljesen új gépet akarsz akkor az drágább történet lesz:

16gb ram kb 55-60e

alaplap 20-40e

proci 50e körül.utóbbi lehet ryzen 5 1600 vagy i5 8400.

a kártyát,tápot már írtam.de ha ég több fps-t akarsz akkor gtx 1070 kell.ez valahol 170e körül kezdődik,de gyorsan változnak az árak,szerencsére épp lefelé tartanak.

2018. ápr. 12. 13:22
 7/8 anonim ***** válasza:
2018. ápr. 13. 10:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Na meg a#6-os válaszolónak is ment a zőld kéz!
2018. ápr. 13. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!