Miért tűnt el a süllyesztőben floppy disk?
Figyelt kérdés
Hogyhogy nem fejlesztették tovább a technológiát? A HDD is egy ősrégi találmány, 60 éve létezik, és hiába van ott a flash alapú adattárolás konkurenciának, ami minden szempontól jobb, az adategységenkénti ár kivételével, de ez az egy körülmény elég ahhoz, hogy a mai napig hatalmas kereslet legyen a merevlemezekre. Ezért aztán szerintem, ha létezne például 32 GB-os floppy, de csak fillérekbe kerülne, mondjuk tized annyiba, mint egy hasonló kapacitású USB stick, akkor úgy vennék, mint a cukrot, szóval mindenkinek megérhetné a dolog.2018. ápr. 11. 16:01
1/5 Alain Delon válasza:
Én jártam úgy floppyval, hogy rátettem valamit, mire elvittem valahova, eltűnt róla. Sérülékeny.
2/5 anonim válasza:
Ha lehetne ilyen olcsón ekkora kapacitású hajlékonylemezt készíteni, készítenének. Amúgy te min tárolod az adataidat? Pendrive-on vagy újraírható DVD-n? Utóbbi olcsóbb.
3/5 anonim válasza:
1: aránylag nagy
2: kevés adat fér rá (nilván ezt lehetett volna csiszolni mint a méretet is)
3: mechanikus, így sérülékeny és lassú (főként ez a baj)
4/5 anonim válasza:
5/5 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!