Milyen Mini PC-t vegyek?
Üdv!
Szükségem lenne egy PC-re, de borzalmas helyhiányban szenvedek.
Egy olyan kicsi íróasztalom van, hogy ha a laptopom használom, már egy füzet nem fér el kényelmesen se mellette, se előtte. Mivel tanuláshoz kell, és a laptopom sem egy erőmű, így nem lenne gond a gyengébb hardver.
Amire szükségem lenne az a Windows10, 4Gb ram, legalább 128Gb háttértár, és processzorokról annyit tudok, hogy többségében ezek Intel Atomot használnak, azokból nem tudom melyiket lenne érdemes.
Árban konkrét elképzelés nincs, de nem baj ha nem drága:D mert szeretnék még monitort és egy billentyűzetet venni, szóval relatív olcsó szeretném megúszni, hisz tényleg tanulásra vagy mondhatjuk, hogy irodai felhasználásra lenne a gép.
Ki mit tanácsol?
Én építettem egyet magamnak használt alkatrészekből. s1150 alaplap, Haswell processzor, 8GB DDR3 RAM, Pico PSU, EPC-2 mini ITC ház.
Az egész akkora mint egy lexikon, és semmi hangja.
De helyhiány esetén opció lehet egy egy all-in-one pc is, ahol a monitorba építve kapsz egy komplett számítógépet
All-in-one PC-ket néztem, de sajnos húzósabb áruk van, viszont tény, hogy a legjobb(?), legkényelmesebb megoldás ez lenne.
Monitort olyan maximum 30 ezer forintig vennék, billentyűzetre pár ezer forintot szánnék.
Tehát összességében olyan 70 ezer forintnál többet nem szívesen költenék a dologra. Ahogy láttam az All-in-one PC-k úgy 120 ezertől indulnak.
Esetleg ha ennyiből megoldható, (kb 40) hogy egy kisméretű PC-t összeállítsak, akkor attól sem riadok vissza, operációs rendszernek meg jó lenne egy Ubuntu is, hisz tanulni szeretnék, tehát a Windows csak mini PC-nél szempont.
Egy kompakt méretű alapfeladatokra alkalmas PC-t mennyibe kerül összerakni?
40-ből még akkor sem jössz ki sajnos ha magadnak állítod össze.
Főleg hogy a kis méretű alkatrészek sokszor drágábbak is.
Duplázd meg legalább.
Megdupláznám szívesen, csak nincs rá annyi pénzem. Illetve annyiból kijönne egy All-in-one konfig, annál helytakarékosabb pedig nem igazán van.
Ezért gondoltam a mini PC-kre, mert azokat lehet kapni 40 körül, és helytakarékosak, nagyjából mint egy kisebb router, annyi helyet foglalnak.
Ha nem mini-itx hanem mégkissebb, akkor nem nagyon fogod tudni megépíteni magadnak, és minden olyan gép kb csak böngészésre való.
Ha mini-itx gépet építenél, az egy rendes asztali gép teljesítményére is képes lehet.
Gondold meg, mert a végén megbánod, hisz egy olyan mini-pc ami kb 10*10 cm-es, lehet még a telefonod is képes arra a teljesítményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!