Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes új monitort venni,...

Érdemes új monitort venni, vagy milyen beállításokat használjak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy GTX1060-am, illetve egy i5 6600-am. Elgondolkodtam a monitor cserén, mivel egy BenQ GW2255-öm van, ami csupán 60Hz-es.

Kérdéseim:

-Ha veszek egy 75Hz-es monitort, de mondjuk vannak játékok, ahol nem tud a kártya 75FPS-t kipréselni magából, akkor az hogyan érinti a képet?

-Az Nvidia esetében a driver-ben mit jelent az Adaptive Sync? Utána olvastam, de ez az AMD Freesync techológiájával ekvivalens vagy tévedek? Az pedig nem működik Nvidia kártyával, akkor mit keres a driver-ben? Érdemes használni?

Nekem a fix 60FPS tökéletesen elég lenne, a gond, hogy jellemzően multiplayer játékokkal játszom, ahol a Vsync használata nagyon hátrányos az input lag miatt. Ha a Vsync-et kikapcsolom, akkor pedig bődületes lag-ok történnek.

Tudnátok esetleg javasolni valamilyen beállítást esetleg, vagy a monitor lecserélése oldja meg a gondot?

Köszönöm a válaszaitokat előre is!

2018. ápr. 7. 13:51
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha önmagában azt nézem, 60Hz és 75Hz között baromi sok különbség van. Én sokáig 60Hz-en használtam az 1280x1024-es monitoromat, azt rájöttem, hogy megy ez 75Hz-en... Na, sokkal, de tényleg sokkal folyamatosabban jelenik meg bármi. Nem volt két monitor egymás mellé téve, hogy úgy nézzem meg a 2 közti különbséget, de kapásból láttam már mennyivel jobb, folyamatosabb. Játékok alatt is. Én azt tudom csak mondani, hogy mindenképp megéri a 75Hz-es monitorra váltás. Nyerhetsz csak vele. Nálam Vsync mellett van későbbi reakció online játékoknál, az nélkül valahogy folyamatosabban megy a játék (javarészt LoL, de régebben pl HOTS is).
2018. ápr. 7. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!