ASUS laptopom kikapcsolás helyett készenlétbe helyezi magát. Sajons ebből az állapotból nem tudom beindítani, pedig kikapcsoltam és a tetejét se hajtottam le. Mit tehetnék?
Most egyáltalán nem tudod bekapcsolni a laptopot, - vagy a Készenlétből nem tudod bekapcsolni, így ki kell kapcsolnod és utána bekapcsolni?
Első esetben az akku eltávolítása segíthet. (ha beépített az akku, és garanciális a laptop, akkor először a szakszervízt hívnám, hogy mit tehetsz, ha már nincs garancia, akkor szét kell szedni)
Második esetben a bekapcsológomb és akár a fedél-lehajtás funkciója is megváltoztatható, - Készenlét helyett kikapcsolásra.
Ha a kurzort látod (és mozgatni is tudod), akkor gondolom a bekapcsológomb hosszú (4-5 másodperces) nyomásával teljesen kikapcsolható, és utána normál módon visszakapcsolható.
Ha a normál indításnál megint csak a kurzor jelenik meg, akkor ugyanígy kikapcsolni és a következő bekapcsolásnál elvileg egy indítási javítást fog felajánlani a rendszer.
Megj.:
Szerintem inkább szoftveres az ok: vagy rendszer-frissítési hiba, vagy fájlrendszer sérülés.
Azért ha sikerül elindítani a rendszert, a HDD kondícióját majd ellenőrizd: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!