Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » ASUS laptopom kikapcsolás...

ASUS laptopom kikapcsolás helyett készenlétbe helyezi magát. Sajons ebből az állapotból nem tudom beindítani, pedig kikapcsoltam és a tetejét se hajtottam le. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 6. 12:46
 1/4 CspCsj ***** válasza:

Most egyáltalán nem tudod bekapcsolni a laptopot, - vagy a Készenlétből nem tudod bekapcsolni, így ki kell kapcsolnod és utána bekapcsolni?

Első esetben az akku eltávolítása segíthet. (ha beépített az akku, és garanciális a laptop, akkor először a szakszervízt hívnám, hogy mit tehetsz, ha már nincs garancia, akkor szét kell szedni)

Második esetben a bekapcsológomb és akár a fedél-lehajtás funkciója is megváltoztatható, - Készenlét helyett kikapcsolásra.

[link]

2018. ápr. 6. 14:31
 2/4 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem tudom bekapcsolni, miután kikapcsoltam. Elkezdi a bekapcsolási procedúrát, lent világítanak a lámpák, a képernyőn pedig fekete alapon látom a kurzort. Innen kellene eljutni a zárolási képernyőhöz, de az már nem jelenik meg.
2018. ápr. 9. 08:08
 3/4 CspCsj ***** válasza:

Ha a kurzort látod (és mozgatni is tudod), akkor gondolom a bekapcsológomb hosszú (4-5 másodperces) nyomásával teljesen kikapcsolható, és utána normál módon visszakapcsolható.

Ha a normál indításnál megint csak a kurzor jelenik meg, akkor ugyanígy kikapcsolni és a következő bekapcsolásnál elvileg egy indítási javítást fog felajánlani a rendszer.

Megj.:

Szerintem inkább szoftveres az ok: vagy rendszer-frissítési hiba, vagy fájlrendszer sérülés.

Azért ha sikerül elindítani a rendszert, a HDD kondícióját majd ellenőrizd: [link]

2018. ápr. 9. 08:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, szerintem is inkább szoftveres hiba áll a háttérben. Sikerült mindent átmentenem a C meghajtóról és megkértem egy ismerősömet, hogy telepítse újra az operációs rendszert.
2018. ápr. 10. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!