Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gyenge tápegység okozhatja a...

Gyenge tápegység okozhatja a winchester meghibásodását?

Figyelt kérdés

Vettem egy 3 TB Hdd-t és tönkrement, de nem tudom biztosra hogy a gyenge táp okozta-e.

Jelei: először lassan töltött be az oprendszer. Később kattogott a hdd meg felpörgött. Utána már el sem indult. Amióta nincs a gépbe megy a pc rendesen. Viszont most újra vettem egy 3 TB hdd-t és nem merem rákötni nehogy tönkremenjen. Még annyit hogy sata3-as, de viszont csak sata2-es csatik vannak rajta. Nem hinném hogy a csatlakozás miatt ment volna tönkre.

Ha kell a gépről info adok.

2018. ápr. 5. 12:28
 1/10 anonim ***** válasza:

A tápról kellett volna írni leginkább infót....

Viszont ha rossz minőségű a táp,akkor az okozhat gondot. És nem csak a vinyóval,hanem kinyírhatja az egész gépet.

2018. ápr. 5. 12:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Gyenge táp nem okoz ilyet, rossz minőségű viszont igen. De az is lehet, hogy csak ennyit bírt.
2018. ápr. 5. 12:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Chieftec 500GPS-A8 500W
2018. ápr. 5. 12:36
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem csak simán szar volt a HDD. Az újat ha berakod nézd meg milyen állapotban van. (Hard Disk Sentinel)
2018. ápr. 5. 13:18
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet semmi baja nincs csak éppen kell ügyeskedni egy kicsit, hogy menjen a 3 TB-os hdd a gépben, mert nem mindegyik alaplap szereti. Nagyon sok alaplaphoz van 3TB-os driver.
2018. ápr. 5. 14:13
 6/10 A kérdező kommentje:
Na beraktam az új winyót. Eindulásnál ugyanúgy kattog, mint az előző ami tönkrement. Formázásnál szintén kattog és nem sikerül formázni. Erős a gyanúm, hogy a tápom a ludas.
2018. ápr. 7. 10:18
 7/10 A kérdező kommentje:
Viszont megnéztem hdd sentinelbe is ott hibátlan az új winyó
2018. ápr. 7. 10:19
 8/10 anonim ***** válasza:
És a régi?
2018. ápr. 9. 19:04
 9/10 A kérdező kommentje:
Hibátlan, pedig már több mint 4 éves.
2018. ápr. 9. 21:23
 10/10 Takysoft ***** válasza:

Nem, a HDD semmiképp nem megy tönkre ilyesmi miatt. Legalább is nagyon valószínűtlennek érzem.

Legegyszerűbb lenne bemérni, mennyit ad le. De ha a vinyó fúlfeszt kap, akkor a chip sül ki benne, és az egyszeri dolog lesz, nem fog kattogni miatta heteket.

Ha meg nem kal elég áramot, akkor lekapcsolgat. De attól nem megy tönkre.

"Jelei: először lassan töltött be az oprendszer."

Olyat HDD-ről nem csinálunk. Arra az SSD való.

HDD-ről amúgy sem tölt be gyorsan semmi.

"Még annyit hogy sata3-as, de viszont csak sata2-es csatik vannak rajta."

Mármint a HDD sata3-as, és az alaplap sata2-es? ennek a mondatnak kicsit nehéz volt értelmezni a fülét-farkát.

Minden esetre a sata fel-le kompatibilis.

Ilyenkor elvileg sata2 módban kapcsolódnak, de esetben ez amúgy is tökmindegy, egy HDD a sata2 adatátviteli maximumát se nagyon közelíti meg, nem hogy a sata3-ét.

"Chieftec 500GPS-A8 500W"

Az nem egy gyenge táp amúgy.. csak megjegyzem.

"megnéztem hdd sentinelbe is ott hibátlan az új winyó"

Értem én, hogy valamiért hardveraprón kultusza van annak a vacaknak, de hidd el, a HD Sentinel egy rémisztően vacak szoftver.

Szerezd be a HD Tune nevű tool-t. Egyrészt a Health lapon mutatja a SMART adatokat, aminek a végén összesít egy végeredménnyé (Zöld az jó. Piros, az bármelyik pillanatban megdögölhet, ha még nem tette volna, a naancssárga pedig erősen gyanús, cserére érett)

Másrészt csinálj benne teljes felületellenőrzést..

Nem ad mindenféle semmitmondó százalékokat, mint a Sentinel, de ha az Zöld, akkor a vinyó működik.

2018. ápr. 18. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!