Gyenge tápegység okozhatja a winchester meghibásodását?
Vettem egy 3 TB Hdd-t és tönkrement, de nem tudom biztosra hogy a gyenge táp okozta-e.
Jelei: először lassan töltött be az oprendszer. Később kattogott a hdd meg felpörgött. Utána már el sem indult. Amióta nincs a gépbe megy a pc rendesen. Viszont most újra vettem egy 3 TB hdd-t és nem merem rákötni nehogy tönkremenjen. Még annyit hogy sata3-as, de viszont csak sata2-es csatik vannak rajta. Nem hinném hogy a csatlakozás miatt ment volna tönkre.
Ha kell a gépről info adok.
A tápról kellett volna írni leginkább infót....
Viszont ha rossz minőségű a táp,akkor az okozhat gondot. És nem csak a vinyóval,hanem kinyírhatja az egész gépet.
Nem, a HDD semmiképp nem megy tönkre ilyesmi miatt. Legalább is nagyon valószínűtlennek érzem.
Legegyszerűbb lenne bemérni, mennyit ad le. De ha a vinyó fúlfeszt kap, akkor a chip sül ki benne, és az egyszeri dolog lesz, nem fog kattogni miatta heteket.
Ha meg nem kal elég áramot, akkor lekapcsolgat. De attól nem megy tönkre.
"Jelei: először lassan töltött be az oprendszer."
Olyat HDD-ről nem csinálunk. Arra az SSD való.
HDD-ről amúgy sem tölt be gyorsan semmi.
"Még annyit hogy sata3-as, de viszont csak sata2-es csatik vannak rajta."
Mármint a HDD sata3-as, és az alaplap sata2-es? ennek a mondatnak kicsit nehéz volt értelmezni a fülét-farkát.
Minden esetre a sata fel-le kompatibilis.
Ilyenkor elvileg sata2 módban kapcsolódnak, de esetben ez amúgy is tökmindegy, egy HDD a sata2 adatátviteli maximumát se nagyon közelíti meg, nem hogy a sata3-ét.
"Chieftec 500GPS-A8 500W"
Az nem egy gyenge táp amúgy.. csak megjegyzem.
"megnéztem hdd sentinelbe is ott hibátlan az új winyó"
Értem én, hogy valamiért hardveraprón kultusza van annak a vacaknak, de hidd el, a HD Sentinel egy rémisztően vacak szoftver.
Szerezd be a HD Tune nevű tool-t. Egyrészt a Health lapon mutatja a SMART adatokat, aminek a végén összesít egy végeredménnyé (Zöld az jó. Piros, az bármelyik pillanatban megdögölhet, ha még nem tette volna, a naancssárga pedig erősen gyanús, cserére érett)
Másrészt csinálj benne teljes felületellenőrzést..
Nem ad mindenféle semmitmondó százalékokat, mint a Sentinel, de ha az Zöld, akkor a vinyó működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!