Mi a véleményetek erről a konfigról?
CPU: intel i3 8100(3,6 Ghz)
GPU: GTX 1050 2GB GDDR5 (OC)
RAM: 8 GB 2400 Mhz
Táp: Cooler Master Elite Power 600w
Alaplap: Z370
SSD: Kingston A400 120GB
HDD: Western Digital Caviar 1 TB
Ez igy kb 190.000 ft-ba jön ki. Ennyiért tudnátok-e egy erősebb PC-t mondani?
Azért ragaszkodtam a 8. generációs procikhoz, mert fejleszteni akarom, majd ha szükséges lesz és módomban áll, és több tesztet néztem mi szerint a 8. generáció a legjobb, árban és teljesítményben is, csak az alaplap kissé drága...
Alapból az baj, hogy szerinted nem tesz kárt a gépben egy rossz tápegység. "csak olvasták máshol és egy valakinek nem jó és az egyből szar, ez számomra elég zavaró..." Hol mondtam olyat, hogy olvastam máshol hogy egy valakinek nem jó? Számomra meg az zavaró, hogy egy valakinek nem robban fel két nap után, és az egyből király, mindenki más meg egy valakitől hallotta, hogy nem jó. Elfogadom, hogy nem akarsz egy ember véleményére hallgatni, de az elite szériát mindenhol a legutolsó helyre sorolják, nem véletlenül.
A silány minőségű alkatrészek miatt aligha bírja sokáig. 80+ hatásfok marketing mellett 73% se biztató, hát még a selejt kondenzátorok és a csúszócsapágyas ventilátor miatt nem is bírhatja sokáig. OCP NEM működik benne. Ez miért elfogadható egy 200 ezres gép mellett? Azt meg mondjuk elkönyvelhetjük egy marketinghazugságnak, hogy 500-600W modellejei 400W leadására sem alkalmasak, de az most nem fontos.
A CoolerMaster NEM gyárt tápegységet, kifejtik designparnerként az igényeiket, megrendelik a Solytechtől és ráragasztják a CM címkét. Az elite széria CM-től függetlenül fos és erősen nem ajánlott. A masterwatt szériájukat már az Enhance gyártja, ami messzemenően nívósabb gyártó (nem mintha önmagában a Solytech rossz lenne), és itt már értelmes alkatrészeket használnak. A tesztek bizonyítják, hogy azok már megfelelnek a tápegységekkel szemben felállított szabvány követelményeinek, szemben az elite szériával.
Cooler Master Masterwatt vagy Masterwatt Lite
Be Quiet Pure Power 10
EVGA B
Seasonic S12II
Fractal Design Integra M
Enermax Triathlor Eco
Corsair CX M
Hátha még valaki kiegészíti, de személy szerint ezeket tudom ajánlani a 20k alatti sávban, és 400W teljesítmény is elég.
Ja, mellesleg már a boltokban vannak a H310 alaplapok, ha még nem vettél, és később nem akarsz szorzózármentes procit.
Első pár választ elolvastam, egyszerűen nem értem hogy miért szólnak olyanok hozzá a táp témához akiknek fogalmuk sincs róla.
7884125 leírta az igazságot, az Elite Power kerülendő darab.
Cooler Master Masterwatt Lite-al van személyes tapasztalatom, jó minőségű táp.
(meg hát Enhance belesekről nincs rossz tapasztalatom)
Amúgy a sima Masterwatt-ról készült teszt, HEC beles de egész jól szerepel szóval az is bátran ajánlható.
A konfigot elnézve én a Pure Power 10-t mondanám, mert az szinte néma működésű és egy megbízható táp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!