2000RPM-es ventillátor jó?
Ez nem olyan, mint a csapágyzsír, hogy időnként kell tenni bele.
EGYSZER kell rendesen pasztázni egy hűtőbordát, amikor összeszerelik, aztán többet nemkell.
Ha kell, akkor nemvolt egyszerse rendesen. Főleg, ha most 100 fokos ...
Csak szólok.
A 2000-res venti pont olyan jó, mint az 1500-as, csak hangosabb.
NEM a fordulatszám a lényeg.
Én folyamatosan próbálok minden fajta pasztát,max 1 évet bírnak.
Ha márkás, MX-2/MX-4,az jobban vezeti a hőt,és valószínűleg tovább is bírhatja.
Azzal nem értek egyet,h " egyszer kell rendesen,aztán többet nem kell".
De kell,mert előbb utóbb kikeményedik a paszta.
Pasztából nézd a minőséget is. Én vettem 200 Ft-os pasztás sarki számítás technikai boltba mindig túl melegedett. Vettünk egy 1200 ft-os coolermaster hűtőpasztát féléve pasztáztam be újra és azóta megy tökéletesen, semmi túlmelegedés nincs. De az is lehet, hogy én bénáztam el valamit, ez nem fix. De ajánlatos nézni a minőséget.
A proci is számít, hogy mennyire termel hőt. Ha egy FX prociról van szó, ami nagyon szeret meleget csinálni, akkor lehetne nagyobbat nézni. Pontosan milyen procid van?
A teljesítménynél a légszállítás mennyiségét (amit általában térfogat/idő függvényében adnak meg) kell figyelembe venni, nem a fordulatszámot. A zajszint mérésére pedig a dB(A) szolgál, szintén nem a fordulatszám.
Igen, magasabb fordulatszám mellett nagyobb a légszállítás és hangosabb is, de önmagában ez az adat semmit nem jelent. Mivel vannak közvetlenebb értékek is ezek mérésére, így nem is kell figyelembe venni.
2 éve van a procimon Thermal grizzly kryonaut, gondoltam leszedem átkenni, még mindig nem keményedett ki, pedig napi 4-5 órát mindig megy a gép (hétvégén többet).
Az is sokat számít, milyen a paszta(vagy zsír).
Itt van ha nem hiszed 102 fokos jelenleg.
Ma a hűtőbodrákat kitakarítottam mert tiszta por volt,és egy fél óráig 75 fok körül volt,de utánna ismét felment 100 fölé.
És pasztából mennyit,és hova kéne tenni?
Nagyon fura, mintha egyáltalán nem menne a hütőventi rajta. AIDA32 mit mond a CPU cooler fordulatszámról?
(portable verziót szedjél le belőle).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!