Miért zavarodik meg a gépem időnként?
Sziasztok! Probléma a következő:
Időnként a gépem totál megzavarodik.
Példa:
Rákötöm a kamerámat a gépre USB csatlakozóval, minden oké, ki is írja, hogy felismerte. Megnyitnám a fájlkezelőt és a meghajtókat percekig tölti, felül a fájl elérési címénél megy a zöld csík, a feladatkezelő szerint pedig a proci 2%-on ketyeg és a hdd sem csinál semmit.
Kattintok 2-t, fájlkezelő nem reagál, nem válaszol. Újra megnyitom, most már működik, eljutok a kameráig, másolnám át a fájlokat róla, de nem reagál a Ctrl+c Ctrl+v parancsokra sem a jobb klikkes változatra...
Elpróbálom 10x, mire rájön hogy mit is kellene csinálni, és akkor nyögvenyelősen megteszi, ha csak nem lesz 0MB az írási sebessége....
Kamerát lehúzom és utána is ilyen marad a gép. Olyan mintha belekerülne a gép valami "masszába", amiből nem tud kijönni.
Például miután a kamerát lehúztam róla és megnyitok egy böngészőt, és keresnék valamit, hiába nyomom az entert meg sem moccan. Lenyomom 10x akkor gondolkodik kicsit majd behozza az oldalt. Vagy ha megnyitok bármilyen más programot, elsőre meg sem nyitja, hanem ignorálja a kérést, majd ha el is kezdi megnyitni akkor hol lassan hol aránylag gyorsan jön be...
Ez egy tegnapi eset volt a kamerával, de nem csak ennél akad meg a gép. Van, amikor a semmitől lelassul, de legutóbb pl Blenderben a polygonokat felemeltem 60-ról 8000-re, Blender persze összeomlott és onnantól kezdve a gép használhatatlanná vált, és a fent írt tüneteket kezdte el produkálni.
- Nem nyílnak meg a programok, csak 2. vagy sokadik alkalomra
- Nem megy a böngészőben a kereső, mintha nem venné be az entert (pedig van internet és nem is lassú)
- és az egész rendszer olyan vonaglott. A dokumentumokban a fájlokat sem hozza be rögtön, hanem pár másodperc kell neki, valamikor meg elkezdi "kutatni" (fent a zöld csík megy) a könyvtárat.
Plot twist: Mindegyik esetében a proci és a hdd együttesen nem érik el a 10%-os terheltséget.
Miért?
Vírusírtás volt, ccleaner megvolt, felesleges anyagot lepucoltam.
Lényeget kihagytad! Mik a hardvereid? Mikor volt telepítve?
Eset online scennert futtassál a kéretlen alkalmazások keresésének engedélyezésével!
Milyen a rendszered?
windows 10 professional (2 éve telepítve, win7-re ráfrissítve)
b85m alaplap
i5 4440
8GB RAM
R7 370 4GB Nitro kártya
1TB WD10EZEX HDD
Sztem meg is van! 2 év az iszonyat sok! Tedd újra! Ha nem tudod hogy kell vannak nagyszerű videók róla!
Aktiválni se kell mert attól egy nagyszerű rendszer fog lenni belőle, ami szinte teljességgel használható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!