Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Honnan tudom, hogy kompatibili...

Honnan tudom, hogy kompatibilis-e?

Figyelt kérdés

Mi alapján tudom eldönteni, hogy egy bizonyos VGA kompatibilis-e az alaplapommal? Illetve mi alapján dől el, hogy egy bizonyos alaplaphoz melyik RAM jó?

Esetleg egy példa alapján, ha el tudná magyarázni valaki...

Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat!

2018. ápr. 1. 11:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha van PCIe az alaplapodon illetve elég hely a gépházban akkor igazából nincs gond VGA esetén.

RAM választáskor is csak AM4 esetén kell megnézni a támogatási listát(kiforratlan még ilyen téren), minden más esetén elég annyi hogy DDR4 vagy DDR3.(a frekvencia, meg az időzítés igény szerint)

2018. ápr. 1. 12:15
 2/3 Fantom83 ***** válasza:

Az alaplapokon fel van minden tüntetve.

Kapásból Márka,típusszám,azután,h PCI-E -es,és DDR3-as vagy DDR4-es ram megy bele.

(van régebbi deszkáknál,h Combo tehát DDR2,és DD3 ramokat egyaránt fogad,persze külön-külön fajtát).

Ha halál biztosra akarsz menni minden téren,akkor a Gúúgliba beküldöd a deszka márkáját,típusszámát,és a gyártói oldalon kimazsolázod a specifikációknál,h mivel kompatibilis,mit tud egyáltalán.

2018. ápr. 1. 12:32
 3/3 anonim ***** válasza:
Az órajelre még érdemes figyelni, mivel ha teszem azt 3000MHz-től már OC-t ír oda, akkor az tuningolás. Garancia szempontjából meg nem épp mindegy, miért is ment tönkre a cucc, ha egyszer tönkre megy. Me hát, vannak limitek is. Pl az én lapom 2133MHz DDR4 lapokat fogad be, alapból valszeg a magasabb órajelű modulokat is levenné 2133-ra. Mondjuk én már láttam hasonló helyzetet, mint az enyém, csak az illető épp 2400MHz-en használta a RAM-okat (vagy magasabb órajelen). Annyi még, hogy ha AMD, és Ryzen, akkor az szereti a magas órajelű modulokat.
2018. ápr. 1. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!