Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nincs HDMI-n normális...

Miért nincs HDMI-n normális kép a monitoromon?

Figyelt kérdés
Egy Samsung SMXL2370HD monitort kötöttem össze HDMI-vel egy MSI R6950 2gb vga-val de a kép mintha nagyobb is lenne, meg az arány se lenne jó, hiába van 1920x1080-ra állítva és még színek is sötétebbek és még életlen is. Eddig DVI-on használtam, azon tökéletes minden. Mitől lehet ez? Eyefinity-t szeretnék csinálni, de így nem fog menni, hiába van tele kimenettel a vga.
2018. márc. 30. 20:33
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem igazi monitor, hanem tv és aszerint viselkedik. Azaz a HDMI bemeneten csökkentett színteret (16-236) vár és bekapcsolja az overscant.

Az overscant a tévén kapcsolhatod ki (Samsungon talán Just Scan néven), a színteret az AMD kezelőpult Pixel Format beállításánál teheted rendbe. Lehet, hogy a színtérre is van a tévén beállítás, keresd a használati útmutatóban. (pl.: HDMI PC mode)

A DVI-on azért tökéletes, mert az eleve "számítógépes" csatlakozó, nem kell visszamenőleges kompatibilitást mutatnia a televíziós és videó szabványokkal.

2018. márc. 31. 00:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Hú, nagyon szépen köszönöm. Nélküled félbemaradt volna a projekt, nagyon sokat segítettél! :)
2018. ápr. 1. 00:03
 3/4 A kérdező kommentje:

Az Overscan-t vagy a just scan-t nem találtam a tv beállításai között. Magyar egyébként a menüje, de végignéztem minden beállítást, de hiába.

Viszont szerintem megtaláltam az AMD beállításaiban, ha igaz akkor ez felel a méret beállításaiért, ugye? Mert azt sikerült beállítani, most pont jól kitölti a kép a kijelzőt.

Ellenben a színek még mindig nem jók. Ez lenne a pixel format, ugye? Szerintem azt is megtaláltam a Catalystban, de kipróbáltam mind a 4 opciót és egyikkel sem lett jó: [link]

Van még esetleg ötleted?

2018. ápr. 2. 01:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Sikerült végre. Csak a forráslistában kellett átnevezni a HDMI-t HDMI PC-re... :D Én meg azt hittem annak semmi köze hozzá :D
2018. ápr. 2. 01:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!